Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо јавности поводом инцидента на трибини Бате Гашића у Алексинцу

rss

29.02.2016. Душан Остојић

Овим отвореним писмом желим да пошаљем потпуно истиниту причу о свему шта се дешавало синоћ на трибини СНС-а у Алексинцу.

Отворено писмо јавности поводом инцидента на трибини Бате Гашића у Алексинцу

Писмо управо почињем двема реченицама које ће бити потпуно невероватне за многе, али ја желим као и до сада да будем потпуно отворен.

Те вечери јесам ошамарио секретара СНС, Емилијана Милосављевића.

Ово је први пут у животу да ја некога ошамарим, и наравно да ме то не ослобађа кривице, само ми даје за право да кажем свим читаоцима истину.

Ово јесте мој велики и људски и породични и политички и новинарски и професионални лош потез.

Спреман сам да претрпим и критику јавности, али институција система, и да прихватим да сам многе и разочарао и увредио.

Од свих у целој причи највише ми је жао управо Емила, а мало мање ми је жао себе, што сам себи дозволио да као породичан човек и отац двоје деце будем испровоциран и да урадим тај заиста ружан потез. Потез самоодбране, али потез који не приличи.

Са Емилом сам се неколико пута чуо након целог догађаја, видели смо се такође, и оно што ми је најважније, он нема озбиљну повреду од задобијеног ударца.

У причи која следи испричаћу детаље шта се све дешавало.

Када су ме обавестили да у Алексинац на трибину долази Бата Гашић, ја сам потпредседнику СНС послао смс поруку са молбом да за www.aleksinac.net да један интервју у коме бисмо од доскорашњег министра војске сазнали шта се планира са алексиначком касарном, да ли ће ту бити азиланти, индустријска зона или општинска јавна предузећа.

Бата Гашић је одбио интервју. Међутим, пред почетак саме трибине, господин Новица Првуловић ме је позвао и рекао "Дуле, 'ајде са мном, хоће Бата Гашић да ти да изјаву". У просторије Театра 91 седео је Бата Гашић за столом, око њега су стајали Ненад Станковић, Александра Симић, Далибор Радичевић, Емилијан Милосављевић и Рашић Милена. Чим сам ушао укључио сам диктафон, како бих узео изјаву од екс министра, и пружио телефон ка њему. Када је видео укључен диктафон на мобилном телефону, Бата Гашић је узео телефон из мојих руку, кренуо да притиска дугмиће у покушају да га угаси, покушао да извади батерију, док је председник Станковић добацивао "џабе му искључујеш. има сигурно он неки други телефон у џеп који је укључен." Када је екс-министар угасио телефон, кренуо је са виком и критиком" како вас није срамота да од мене тражите интервју, а о мени пишете које какве глупости, те да сам керамичар и да сам дошао да распустим одбор"... на то сам му узвартио речима, г. Гашићу, нисам имао лошу намеру, а и не видим да је увреда то што сте били керамичар, заиста сам имао само жељу да узмем изјаву од вас, овом приликом Вам се извињавам, на насталом неспоразуму". Господин Гашић је разговор завршио речима" не желим да видим новинаре у сали, од овог тренутка, вечерашња трибина је затворена за новинаре".

Устао сам, поздравио се и изашао. Сишао сам у салу, стао код улазних врата, и пратио трибину, овога пута као обичан грађанин. Након десетак минута пришао ми је секретар ОО СНС Алексинац, Емил и рекао "Остојићу, напусти салу, да не би имао проблема. Можеш имати непријатности, јер су ту људи из полиције и Гашићевог обезбеђења који те могу ухапсити".

Окренуо сам се и рекао" Емиле, не лупај глупости, што би мене неко хапсио, кад не правим никакав проблем". Он је поново инсистирао да изађем, с тим што је овога пута кренуо да ми се уноси у лице, или боље рећи гура, а и тако је био постављен да ме је одгуривао, тачније истеривао из сале, што ме је и изненадило и изнервирало. У том тренутку сам му рекао "Емиле, срам те било понижаваш ме и истерујеш због неког политичара који је у Алексинац, дошао на два сата. Да си имало паметан, ти то не би радио, а у случају да ми још једном приђеш... а онда је уследила псовка. Пошто сам већ стигао до излазних врата, решио сам да кренем кући јер сам буквално био истеран, иако сам на скуп лепо и уредно позван. Приликом изласка из сале у једном тренутку ми је Емил добацио реченицу која ме је испровоцирала и након тога је уследио мој ударац.

Иако сам само две секунде после ударца схватио шта сам урадио било је касно. Са Емилом сам након тога узашао из сале, придружио нам се Ивица Марковић и кренули смо из Дома културе. Емилу сам рекао "друже ја овог тренутка одлазим у полицију, да све ово пријавим." На путу до полиције Емил се окренуо и рекао "Остојићу, дај да не правимо проблем и теби и мени. Дај, да седнемо на ове клупице и договоримо се о свему, полицији ћеш ти рећи да сам те ја први напао, ја ћу рећи да си ме ти ударио и ништа нећемо добити. Боље да дамо руку један другом и обећање да нити ја, нити ћеш ти пријавити, да се цео инцидент заврши на овоме." Пружио сам му руку, загрлио га и рекао имаш моју реч, он је одговорио, имаш и ти моју. Ивица, Емил и ја смо кренули ка Дому културе, они су ушли унутра, а ја продужио ка граду.

Кад сам се вратио из града испред зграде сам имао шта да видим. Цео случај је пријављен полицији. Пријаву је поднео Ненад Станковић председник општине Алексинац.

Отишао сам у полицију и дао изјаву.

О детаљима самог процеса у полицији, не бих смео да причам у јавности.

 


# председник општине Александра Симић СНС интервју Душан Остојић Далибор Радичевић јавна предузећа Емилијан Милосављевић Ненад Станковић Милена Рашић Братислав Гашић Новица Првуловић Ивица Марковић Јана Милосављевић
@sns_aleksinac @zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима