Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Оженимо нашег Фиша док је још млад!

rss

23.08.2014. Д. Остојић

Иако ће многима наслов звучати шаљиво, некима и претерано неозбиљно и неукусно, проблем на који желимо да укажемо је велики, а њим се нажалост, готово нико и не бави.

Оженимо нашег Фиша док је још млад!

У Алексинцу је све више младих људи који су неожењени и неудати. Само у једној установи каква је некадашњи Здравствени центар има преко 30 младих који су преко 30 година старости, а нису се оженили нити удали. Њих 10 припада групи високообразованих људи.

С друге стране, се стално може чути како нам нација одумире јер све мање деце има, па није ни чудо што су многе сеоске школе затворене, а у појединим градским школама нема довољно деце за упис.

Оно што у целој причи охрабрује јесте што у Алексинцу постоје момци и девојке који признају проблем, и не стиде се да јавно кажу да желе помоћ око удаје или женидбе. Наш суграђанин, Братислав Милошевић, у народу познатији као Фиш, јасно и гласно каже да жели да се ожени:

"Остојићу, ти си бре неки доктор, знаш много људи у Алексинцу, дај нађи ми бре неку младу и лепу девојку да се оженим. Дошле ми године да бринем о породици. Стамбено сам ситуиран, имам стан у центру града, две куће на селу, у граду ме сви познају као доброг и вредног човека, ваљда се и за мене може наћи нека добра и фина жена?" завршава Фиш, урбана легенда Алексинца.

Такође, у Алексицу постоји и агенција за склапање бракова, а наша даља истраживања о којима ћемо писати, кажу да је у Алексинцу у последњих пар година склопљено преко 10 бракова између наших суграђана и девојака из бившег СССР-а.

 


# школе Братислав Милошевић Фиш женидба
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима