Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oduševljenje povodom Svetosavske nagrade Andrije Jašarevića

rss

28.01.2017. Dragan Živković

Profesor klarineta Dragan Živković nije krio svoje uzbuđenje kada je saznao da je njegov učenik Andrija Jašarević dobio Svetosavsku nagradu.

Oduševljenje povodom Svetosavske nagrade Andrije Jašarevića

Kući sam i zvoni mi telefon. Čujem glas direktora OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca Marka Jelenića. Pita, da li sedim ili stojim? Andrija je dobitnik Svetosavske nagrade!

Počinjem da vičem od radosti. Marko se smeje, dodaje, veliki uspeh, velika nagrada! Slična atmosfera i u nastavničkoj kancelariji, kada je kolegama rekao ovu vest. Vika, smeh, radost...

Andrija Jašarević učenik III razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca je dobitnik Svetosavske nagrade!

Sve je počelo pionirski, na inicijativu direktora koji mi je rekao da pokušamo da konkurišemo. Andrija je ispunjavao sve uslove konkursa i potajno smo se nadali da ima dobre šanse za nagradu.

Andrija svira klarinet i u klasi je prof. Dragana Živkovića. Učestvovao je na 9 takmičenja, neka su i međunarodnog karaktera, na jednom takmičenju se dodeljuje samo jedna prva nagrada, a učestvovao je i na jednom takmičenju evropskog karaktera.

Na svim takmičenjima je osvojio prvu nagradu ili je imao maksimalan broj bodova ili je bio Laureat. Na svim takmičenjima je nastupao uz klavirsku saradnju prof. Sanje Pavlović.

Komisija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je Svetosavsku nagradu dodelila Andriji. Nagrada je došla u prave ruke i nagrađen je veliki Andrijin rad i talenat. Ovo mnogo znači i za Muzičku školu koja po prvi put dobija ovako visoko priznanje, za grad Aleksinac, ali je i potvrda mog rada kao Andrijinog nastavnika.

Nagrada je  dodeljena 27. ovog meseca na Svetog Savu u Beogradu  u Vladi Srbije. Mladen Šarčević, ministar prosvete je Andriji predao ovu nagradu. Andrija je bio među 27 dobitnika, najmlađi sa 12 godina. Usledio je veliki aplauz.

Nakon dodela nagrade i ostalim nagrađenim, kamere, novinari, izjave za televiziju. Svi su hteli da razgovaraju sa Andrijom. Odlično se držao i veoma iskusno odgovarao na pitanja dok su zujale kamere.

Uveče je u Narodnom pozorištu održana svečana akademija. Uz direktan TV prenos najavljen je Andrija Jašarević, učenik III razreda OMŠ Vladimir Đorđević iz Aleksinca, kao dobitnik Svetosavske Nagrade.

Komentara: 4


# Vladimir Đorđević OMŠ Andrija Jašarević Dragan Živković Vladimir Đorđević Svetosavska nagrada Mladen Šarčević
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+15) (-4)

  Miloš 28.01.2017.
  Sve čestitke Andriji, njegovom nastavniku i zaposlenima u muzičkoj školi na ovom vrednom priznanju.
  Da je samo malo više ovako lepih vesti.

 • (+11) (-2)

  Toza 29.01.2017.
  Milose, sto se tice Andrije, ovakvih vesti ce jos biti. Vec od 24.marta Andrija učestvuje na republičkom takmičenju. Pa " cujemo se".

 • (+12) (-2)

  Sele 30.01.2017.
  Sta reci na sve ovo ? Velika je cast i sreca imati ovakvo dete kao sto je Andrija. Kao njegova majka mogu da se zahvalim Bogu i dobrim ljudima koji su pomgli mom Andrija da dobije ovako visoku nagradu kao sto je Svetovasksa nagrada. Celog zivota mi kao roditelji ucimo decu da budu, vredni , dobri, posteni ljudi tako je i sa Andrijom koji ima starijeg brata i stariju sestru. Zahvaljujem se svima koji su pomogli u vaspitanju mog Andrije i koji su ulozili veliki trud i rad zalazuci se za njega . Prvenstveno se zahvaljujem njegovom profesoru Draganu Zivkovicu koji je zasluzan sa sve ovo, zahvaljujem se profesorki Sanju Pavlovic koja je bila njegova klavirska saradnja. Zahvaljujem se i direktoru muzike skole Marku Jelenicu jer je ovo bila njegova inicijativa da kandiduje Andriju da dobije Svetosavsku nagradu. Zelim da mnogi roditelji dozive ovo jer je ovo velika cast. Jos jednom hvala svima.

 • (+9) (-2)

  Swaner 31.01.2017.
  Andrija je blago Aleksinca.


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima