Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нездрава исхрана и мртве животиње

rss

10.07.2017. Ненад Ђурић

Провокативна колумна нашег новог колумнисте Ненада Ђурића, на тему (не)здраве исхране.

Нездрава исхрана и мртве животиње

Исхрана

Сама реч насловна оног поглавља звучи основно, основно и јесте, јер оно што једеш то си ти... неки су рекли. Није баш то све тако буквално, али... У суштини свет се богати на основу туђих слабости, али мало боље погледате, схватићете да то јесте тако, али да разбијемо мрак.

Човечанство се храни мртвом храном, неки 80%, а неки 80% живом, пак други 100% живом. Сада, наилазио сам на питања: како да једем пасуљ ако је жив, како да једем живу животињу, 'ајд' живо јаје, али како пшеницу, раж, пиле... Па персону, зашто мислиш да не можеш јести, можеш све то. Замисли, још док није пронађена ватра и термичка обрада није била могућа, јели су живо, значи ти си фина сада, и док га додатно не зачиниш не можеш јести.

Хлеб се прави од квасца који је буђав и самим тиме има плесни у њему, и он нарасте, а сви знамо када поједеш хлеб, камен ставио си у себе, као циглу. Шта имаш здравог и хранљивог ту? Оно, девојкама што су ноге пуне неког целулита, зар вас тај целулут не подсећа на тесто када се меси са оним фалтама, да то је зато јер једе тесто "шта једеш то си". То је зачарани круг, што више уносиш мртве хране у себе, више ти је потребна. Магија, ови нас храном трују, а фармаколози лече... и идемо...

Енергија

Енергију којом ћете владати и располагати зависи од исхране, такође. Ако си појео нечије дете, мајку, оца, или његове унутрашње органе, не можеш бити пун енергије. Када требаш лећи и спавати, ти за бога не можеш се успавати јер гладан си.... аххах, занимљива претпоставка, али наравно, нетачна. Не можеш се успавати јер теби није живот сан и посао, ти си енергија која лута, живи, али навика је да се успавамо да би све прошло, али не пролази, ми смо ти који пролазимо. Дакле када ти се "спава" (теби се не спава, већ дресиран си да спаваш у то време), прогуташ неку погачу, неку масноћу у виду сарми, нечег зачињеног, пицу, и сит си успаваш се, није тачно. Успаваш се јер си дресиран и годинама уназад учен, а спаваш јер организам те не може одржати будним, јер мора то смеће које си унео да преради и искључи све твоје функције да би се изборио, и успава те.

То је исто као када преоптеретиш струјно коло непрестаним радом и избаци осигурач. Размисли, када једеш тесто ноге као балвани тешки, када једеш месо нервоза, па онај што је убио ону Тијану Јурић, он био месар и стално клао животиње, то је њему душа постала.

Исплативост

Појео једну или 10 пљескавица, гладан си исто као и прежвакања истих, пре тога, једноставно више места немаш где да складиштиш то, јер је желудац пун и престанеш. Сада док пљескавица од 200 гр кошта као 4 кг воћа, ту је економичност. Шта у пљески има, још када ставе зачине, купусе, кајмак, папричице... то је моја баба звала другачије када је тим комбинацијама хранила свиње. Колико је испплативо да нешто купиш, донесеш кући превозом (пошто се у великим градовима купује недељно), то исто ставиш у замрзивач, па у фрижидер, па га онда тучкаш, сецкаш, солиш да би га прижио, након тога поховао (нерођено пиле), и све то када спремиш ставиш у тањир (све посуде за коришћење се морају опрати, јер смредеће на смрт). Па, накнадно тај тањир, пошто су остали остаци животиња ставиш поново у фрижидер. А све време си те животиње, те тиквице, тај хлед зачињавао, солио, стављао преливе, јер забога, не волиш укус смрти.

Израчунај ти, колико ти струје оде, а стално кукаш како је проблем у високој цени исто, рачунај стајењем на ногама колико си дневница могао радити без да убијеш неког. И обрати пажњу, на све то се троши струја, а кукате како је скупа, како немате времена за породицу, кување, прање, будите се као да сте орали... па немате, јер сте тако ви изабрали.

Реалност

Када човек, тј његова душа напусти његово тело он се распада, и ми га покопамо у раку, јер је мртав и није економичан, и осећа се распадање леша. А, када убијемо традиционалну храну, ми то закопамо у себе и после трчимо код лекара, јер се и тај леш распада у нама ''нисам пушио, нисам пио алкохол и одаклее ми болест'', не размишљаш да се хранио месом ниси, већ патњом, страхом, гневом, заробљеништвом, болом, тугом... животиња које си појео, јер и та нека животиња је нечија мајка, ћерка, сестра, отац... исто исто само другачије, јер ми смо.

Колике смо кукавице, и лицемери, залажемо се за разноправност свих, а на крају убијамо животиње оружјем, гладним или ватреним... Да, лов спорт, па исто је спорт када су наши освајачи јурили наш народ по шумама, то исто раде ловци, на њихом животном станишту убијају њих самих, а после вам није право када неко убије некога на улици, па ми смо убијење свели на нормално.

Ови као воле животиње па чувају љубимце кућне, али не зато што их воле, већ имају бенефит - зараду од њих, јер тргују.

Историја

Прво је измишљен точак, па је тај точак закачен за марву, које је вукла запрежна кола, па је онда измишљена парна локомотива, које је ложена дрвима, па угљем, лож уље, па течним горивом, па на струју у новије време... Сада постоје и они аутомобили који иду на соларну енергију, све што је човек направио као најинтелигентније биће, ради и напредује, а он само се храни исто, мртвим животињама, мртвим тестом, све што има пол не треба се јести.

Мртве животиње

Не треба конзумирати сланину (нити свињетину уопште), јер је рекао неко некад "НЕ УБИЈ".

„Не треба јести животиње које преживају или имају подељено копито јер је таква храна нечиста“.

Разлог за то јесте избегавање хране од које би могли да се разболимо. Свиње и други сваштоједи, попут рачића и сомова, ту су да одржавају Земљу чистом и нису намењени за људску конзумацију. Свиње немају знојне жлезде и сви токсини које унесу у организам остају у њиховим масним ћелијама када их једемо.

„Животињице које гамижу земљом су нечисте за организам, попут ласице, миша, корњаче и других гмизаваца, пужева и кртице“. Ово се опет односи на то да Господ не жели да људи једу животиње које скупљају отпатке. То је опет закон здраве хране, а не неопростиви грех. То у суштини није грех против Бога, али је грех спрам нашега тела.

 

Ово је био Ђура и Ђурине кућне чаролије, не престајем, и не завршавам се, увек могу, па се куцамо гругом приликом...


# аутомобил исхрана здрава храна Ненад Ђурић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима