Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Канда, Коџа и Небојша у Алексинцу подсетили на живот пре короне

rss

03.10.2020. Алексинац.нет

Оригинално планиран за крај августа, у трајању од три дана, овогодишњи Ал Рок Фест је одржан у петак 2. октобра у скраћеном издању са концертом и изложбом.

Канда, Коџа и Небојша у Алексинцу подсетили на живот пре короне

У 19 часова у галерији Дома културе отворена је изложба фотографија са прошлогодишњег Ал Рок Феста на коме су учествовали бендови Irish Stew of Sindidun, Артан Лили и Електрични оргазам. На изложби су приказане фотографије аутора Јелене Војиновић (Балканрок), Александре Игњатовић (Headliner), Страхиње Јовановића (Musicpocket) и Стефана Интрудер Живковића (Алпрес). Изложбу је отворио Иван Матејевић кратким подсетником на историју овог фестивала.

У великој сали Дома културе, двадесет минута после осам часова на бину су се попели Канда, Коџа и Небојша. Одавно нисмо свирали, али баш давно нисмо свирали у овој позоришној варијанти, више нам одговара клупска - рекао је Оливер Нектаријевић, певач бенда. Ово је бенд који је навикао на "електричну" свирку, са публиком која стоји испред њих, док је овом приликом седела, Али, после само неколико песама атмосфера у Дому културе није била позоришна већ права концертна, неки су играли у својим седиштима, неки су чак дошли да играју испред бине, а већина је певала песме заједно са бендом.

Од реквизита, Оливер је са собом понео пљоску ракије и флашицу воде. Између песама је наздрављао са публиком и како каже, ракија је због короне. Бенд је одлично свирао с обзиром да не наступају често у акустичном аранжману тако да су њихове песме добиле неку другачију атмосферу и енергију. После неких осамдесет минута песмом Righteous завршили су концерт. Ипак, публика није хтела да напусти салу и уследили су позиви и Канда, Коџа и Небојша су се вратили и одсвирали још једну нумеру.

Некако се чини да је Алексинцу био потребан овакав концерт у овој години када је неизвесност већа не само јер живимо у Србији, већ нам и корона прети из ваздуха. За оне који нису били присутни напоменуо бих да је Дом културе испоштовао све неопходне мере које је прописао Кризни штаб. Полиција је пре концерта и током њега била присутна да контролише да се мере поштују. Било је неких коментара зашто концерт у затвореном простору време пандемије, ја бих одговорио, а зашто сваке недеље по неколико свадби и славља у кафанама?

Mike Stankovich


# фотографија Центар за културу и уметност фестивал Иван Матејевић концерт Ал Рок Фест Канда Коџа и Небојша
@cekulaleksinac @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима