Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумна Марије Илић: X или Y

rss

15.08.2021.

Шта се дочека?! Мало нам је свих невоља које су задесиле наш град и свих сабраних (не)дела оних који га воде, само су нам фалили мигранти!

Фото: архива

Да се одмах разумемо нисам расиста и уопште не вршим поделу људи према ниједном критеријуму него ли да ли су људи (у ширем смислу те речи). Свачију муку разумем, али за ове новопридошле нисам баш сигурна да су дошли у миру нити да шире братство и јединство, а понајмање да уживају у лепотама наше земље.

Ако њихов долазак и насељавање на нашу територију за нас који смо ту староседеоци значи да живимо у страху за своју безбедност, онда далеко им лепа кућа. Разумљиво је да ћемо протествовати јер се осећамо угрожено. Организовала се група грађана да по протоколу најави протесте општинским властима. Али! Нашао се неко „паметан“ (изгледа да је нека епидемија тих паметњаковића тамо) да им се подругује јер су, пазите сад, ЖЕНЕ. Воимја! Не могу жене да предају захтев. Ајде! Ма шта ми рекосте!?

Одмах да кажем: нисам ни феминистикиња, више сам за могућу равноправност, договор и сарадњу ова два пола. У време када доносите законе да деца са 4 године бирају пол (да ли су бата или сека), у време када нам државу води премијерка која је тата, у време када организујете прајдове и у тренутку када постоји претња да наш град преплаве мигранти, ви, челници општине, не желите да примите захтев за организовање протеста само зато што неко има два x хромозома???

Одакле вама идеја уопште, о праву и да не говорим, да на такав начин дискриминишете људе?! 21.век је. Ваљда смо одавно превазишли камено доба и разне малограђанштине? Неки изгледа нису, или бар само селективно. И док се не нађу добровољци са xy хромозомима да иду да предају тај фамозни захтев, мигранти ће и даље бити ту негде. Изгледа да је општинска власт гостопримиљива према свима од којих имају материјалну корист.

Та гостопримљивост се наравно не односи и на жене које су грађани ове општине и које би да предају захтев, јер (с разлогом, пошто је било много примера како се мигранти опходе орема становништву у неким другим градовима) страхују за своју децу. Чак постоји могућност да захтев и не буде одобрен, али о том сценарију заиста не смем ни да мислим. Можда је најбоље да мигрирам и ја док је време, јер верујем да „нико нема што Србија имаде“ (благо њима), само не знам где ће ме примити са два X хромозома...

Коментара: 0


# Алексинац мигранти Марија Илић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима