Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Изван "главног тока" и друштвених мрежа

rss

09.08.2020. Драган Весић

Варају се жене - нису сви мушкарци исти. Није им битан само физички изглед да би се заљубили: они траже нешто. Назовимо то унутрашњом грацијом, неком врстом харизме испољене на женствен начин.

Изван "главног тока" и друштвених мрежа

Има једна врста мушкараца, вероватно ретка, коју одбијају "јаке жене" и слична (нео)феминистичка мачо срања (оксиморон) - не треба им жена с "пенисом" (то имају) која се курчи, размеће и такмичи с припростим алфа мужјацима (припитомљени ексдоминантни традиционалисти).

Та врста мушкараца - назовимо је омега -  не ласка и увек претуца прст кад узме ексер, не зна да замени славину, да исправно повеже жице за струју, али није јој (врсти) блам да опере судове и почисти неред за собом.

Шта они траже - глупачу? Не, него даму која их разуме - никако да им се лажно диви и храни посрнулу сујету и ниско самопоуздање - која уме безусловно да их воли тако несавршене и такве какве јесу. Они јесу компликовани и другачији. Од себе и од других траже много и гнушају се свега што светина воли. Они нису ослонац, али јесу темељ - на њих се не можете економски ослонити (не може другачије), али на њих можете рачунати: наћи ће излаз и кад га нико не види.

То су прави мушкарци и неће никад разочарати жену коју воле: они нису нарциси, нису романтични на слаткаст кич начин, не деле неискрене комплименте, нису ни метро ни ретро секуаулци, не воле масовна славља (свадбе, нпр), агресивна треперава светла дискотеке, музику која тамо трешти, баш их брига шта возе (ако уопште знају да возе) и не избацују лакат кроз прозор док са радија, одврнутог "до даске", трешти музички шунд; ни у један калуп не можете да их сместите, али сигурно нису примитивци ("секундарне" сировине).

Постоји ли таква врста мушкараца? Постоји, али није у експанзији и није на цени (не воле друштвене мреже ни лајф коучинг будалаштине). Постоје ли посебне жене које воле ту малобројну врсту? У животу, не знам, у литератури, да - види Хесеов роман Гертруд. Последњу реченицу.


# Драган Весић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима