Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Београд на води, Алексинац у блату

rss

20.11.2014. Душан Остојић

Раскопани Алексинац све више личи на један лавиринт рупа, блата и раскопаних и необележених улица.

Београд на води, Алексинац у блату

Похваљујем потез да се замене азбестне цеви. Поново кажем, похваљујем да се осавремени питање водоснабдевња у Алексинцу, али никако овако аљаво, несинхронизовано и дивље и то још у дане кише и снега.

Шта је за критику? Начин како се све то ради.

Бићу кратак. Ово како раде извођачи радова је скандалозно.

Град раскопан без икаквог плана. Воду искључују сваки други дан без икакве најаве.

Машине расејане и паркиране по улицама, као да је Алексинац један велики паркинг, а не општина у којој живе људи.

Изведени радови очајни, аљкаво одрађено до максимума. Радници једва да раде једну смену. Земљу коју откопају истоваре где им се прохте.

Нисам инжињер, али се заиста питам како су ови извођачи из Београда успели да убеде немачки КФВ да им додели посао. Ови извођачи радова су очајно лоши, да ми дође да се уједем за језик сваки пут кад кренем да критикујем алексиначку радну снагу у водоводу или предузећу за путеве.

Сигуран сам сто посто да су много боље овај посао замене цеви могли да одраде удруженим снагама алексиначки водовод, предузећ за путеве и пар приватника из Алексинца. Овако ће 2 милиона евра завршити београдским фирмама, а Алексинац бити штрокав од блата и раскопан данима.

И да нешто предложим.

Зар није било логичније да се овај посао планирао у летњим месецима или на пролеће? Овако ће се радови одужити због кише и лошег времена.

Друго, кад је већ одлучено да се ради у јесен и зиму, зар није неко могао да затражи да се радови изводе у две смене, да би се посао што пре завршио? Не видим зашто земља не може да се копа под радним рефлекторима у 18 ч?


# општина Душан Остојић радови водовод блато
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима