Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Апел - уклоните непрописно паркирана возила са прометних саобраћајница

rss

21.08.2019.

У време док се улица Леле Поповић, популарни "Бањски друм" генерално сређује, све више возача бира алтернативне правце.

Апел - уклоните непрописно паркирана возила са прометних саобраћајница

Углавном возачи који иду пут Сокобање бирају да иду незваничном обилазницом, улицом Аце Милојевић, затим Лоле Рибара и Јужноморавских бригада, до Вакупа, или до Извиђачке.

Ове улице су постале прилично прометне. Пут је необележен, па возачи са стране често залутају у сокаке. Неки грађани су самоиницијативно поставили приручне путоказе.

То задаје велике муке мештанима који иду пешице из Вакупа према центру града. На тротоарима је велики број возила, па је ионако небезбедна улица сада постала прилично опасна.

Можда неки возачи и немају где да оставе своје возило, али већина њих има простора у својим двориштима, или у суседним улицама.

То није пример само у овој улици, већ и у многим другим, где аутомобили често заузму читав тротоар, па су пешаци принуђени да иду саобраћајном траком.

Слично је и у центру Житковца, месту где се укрштају регионални путеви.

Сведоци смо да су тротоаре заузела возила која се не користе, већ су ту продаје ради. Улице у центру града су постале приватни ауто плац.

 

Возила са истеклом регистрацијом

Овом приликом скрећемо пажњу на возила ватрогасаца, како државне службе, тако и добровољног друштва. Ова возила годинама стоје на улици.

Једно од тих возила је нерегистровано, последња регистрација је истекла још 2017. године, а по сликама које има редакција оно није померано ни претходних година. Претпостављамо да су тиме повређени прописи о безбедности саобраћаја, као и општински акти који урешују комуналне делатности и јавне површине.

Уклањањем овог, а можда и још пар возила не би се угрозила безбедност у надлежности спасилачких служби, али би се битно поправила безбедност саобраћаја. На овом месту су бахати возачи често обарали бициклисте.

Фотографија из 2016. године

Стога апелујемо на надлежне да што пре реше овај проблем и уклоне барем возила којима ту очигледно место није. Ватрогасци су ту најмање криви.  Они који често ризикују своје животе раде у неадекватним условима, па то треба да буде на срамоту свих нас. Сигурно да проблем ватрогасног дома треба решити дугорочније, али о томе се само прича годинама, без икакве иницијативе.

До тада, прозивамо саобраћајну полицију, комуналне инспекторе и Савет за безбедност саобраћаја да учине нешто по питању делатности коју обављају. Ускоро ће деца поћи у школу, па би поред акције "успорите поред школе", требало организовати и акцију "ослободите тротоаре"!


# Алексинац Житковац саобраћај Сокобања ватрогасци аутомобил Вакуп саобраћајна полиција Савет за безбедност саобраћаја
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима