Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Апел младих возача

rss

23.04.2018.

Ово пишем у име свих нас, младих возача са пробним дозволама и свих оних који се обучавају у ауто школама.

Апел младих возача

Драги возачи са сталним дозволама, знамо да сте нервозни.

Знамо да се уморни враћате са посла и знамо да увек некуд журите...Таксисти, знамо да вам је у циљу да стигнете на време и да само радите свој посао. Бицклисти, знамо да избегавате застој. Драги пешаци, знамо да сте увек у праву ван пешачког прелаза и ван тротоара.

Да ли сте се можда питали како је нама почетницима и ученицима? Да ли знате шта треба или не треба да радите када видите малу плаву ознаку" П" на аутомобилу?

Ево, ми ћемо вам рећи.

Треба бити стрпљив, и сачекати почетника да се укључи у саобраћај или када покушава да паркира свој аутомобил. Немојте трубити и немојте нас обилазити у том тренутку, заиста нам смета и плаши нас. Ако сте толико нервозни, изађите из свог аутомобила и помозите нам, зато што вас труба и нервоза не чине бољим возачима! Немојте се љутити на нас зато што поштујемо ограничење брзине. Немојте се љутити на нас зато што неке ствари радимо много спорије. Нисмо толико искусни.

Драги пешаци, немојте злоупотребљавати свој положај када видите аутомобил ауто школе или плаву" П’’ ознаку. Немојте прелазити улицу ван пешачког прелаза са убеђењем да вас очекујемо иза сваког ћошка. Колико год да сте у журби, немојте прелазити улицу ван пешачког прелаза, првенствено због своје безбедности. Ви ћете кренути ван, ми ћемо нагло укочити и ви ћете прећи улицу. Не мислите о томе да може доћи до ланчаног судара, возила иза нас. Топло вас молимо да не прелазите улицу између два возила, пешачки прелаз баш зато постоји, возачи вас не очекују.

Многи ученици нису положили возаћки испит из првог пута због вашег нервозног понашања. Велики је стрес за нас почетнике када седимо у аутомобилу с полицајцем и инструктором и возимо као да смо сами. Када кандидат не положи испит из првог пута, њему се цео свет сруши ; можда се то десило баш због тебе.

Постоје многе ствари које нас плаше и знамо да је у саобраћају све могуће. Толеранцијом и мирним понашањем се све може решити. Зато вас молимо да будете стрпљиви када видите да смо у проблему. Размислите и сетите се да сте и ви некада били почетници.


# саобраћај аутомобил школе возач апел
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима