Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Акције НИС-а у очекиваном паду?

rss

15.09.2010. Александар Гвозден

Ко познаје тржиште могао је и очекивати овакво кретање цена акција НИС-а.

Акције НИС-а у очекиваном паду?

Благи раст у почетку уследио је због великог интересовања за трговину овим акцијама. Међутим, после те “лажне” тенденције раста уследио је пад вредност.

О томе сам већ писао овде: http://www.gvozden.info/sta-sa-akcijama-saveti/

Дакле, за очекивање је да ће акције и даље падати. Питање је у коликој мери, а на то ће сигурно утицати даље обелодањивање пословних резултата ове нафтне компаније.

Сигурно је да ће доћи и до раста, и до приличног раста (за очекивање је да доспе и на 2000 динара у шестомесечном периоду), јер се ради о енергетској компанији. Питање је само када ће акције НИС-а дотаћи дно и од тада очекијемо само раст ових акција.

Акције НИС-а, с друге стране прате и општи индекс на берзи, која баш и није нешто експлоатисана. У укупном промету Акције НИС-а јесу примамљиве, али прилично заостају у односу на Топ-Траде акције.

И поново, да се осврнем, 5 акција је сувише мало да би сеова материја тицала великог броја становника. Уколико имате новац чекајте да акција падне (сигурно је да то неће бити мање од 200 дин) на неких 250 дин, купите најмање 100-тинак акција и уживајте у играма на берзи (тешко ћете се и тада обогатити).

Можда неко има у штеку? Само треба чекати прави тренутак…

http://www.gvozden.info/

Коментара: 0


# НИС Александар Гвозден
@agvozden @ 

[ Додај коментар ]