Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Колумна Марије Илић: 2. август

rss

02.08.2021.

Данас је 2.август, понедељак. Дан у народу познат као: УПАРКИРАЛИ ЛИ СТЕ СЕ? (није тешко изговорити, ваља само мало преломити језик). Јер, на данашњи дан а и убудуће, ко не плати паркинг или се непрописно паркира, дођу неке чике да га „опауче“.

Фото: Алексинац новости

Паркинга има. Обележен белом масном фарбом, слободном руком, као да су га деца цртала. У појединим деловима града, тачније поред пијаце, до њега је додуше тешко доћи... Али, ако вам ишта остане од аута док се паркирате, платите. Вероватно ће од тих пара и да асфалтирају уличицу (деминутив је у служби дочаравања дужине улице). Ако пак не успете, изговорите себи у браду три пута: „Каменчићеш ћеш ме, каменчићем ћу те“, док се не умирите.

То што у граду има рупа на путу, то је такође да возачи не би дивљали. Кад наиђете на руп(е)у три пута поновите у себи:“ Ко другоме јаму копа, сам у њу упада“. Ако упаднете у „јаму“ па вам отпадне точак, гледајте да то санирате пре одласка на технички преглед. Што нисте заобишли?- питаће вас. 😏 (Што не знам да летим, сасвим је прикладан одговор.)

Важно је да се градом шепури паук. (Шепурење је израз који углавном иде уз именицу ћуран, знам). Ако се бојите паука или сте алергични на његов додир или ујед, три пута у себи изговорите: „Паук Плетко нити плете, расплео се као дете“.(Или вриштите, ефекат је исти). Али овај паук није ТАЈ паук. Овај кад вас уједе, сврби вас по џепу. Не вреди да ишта изговарате (сем псовки).

Ако вам је пало на памет да је паметније да идете пешака, размислите још једном. Ипак је превелика „хладовина“ у центру, да вам не позли од претеране температурне разлике. Ако загрми, немојте стајати близу...а, да- ми немамо дрвеће 🤦️ Можете се расхладити у Маринковој бари или бидеу, како од мила прекрстише фонтану у центру, ако ради.

Данас је, као што рекох, 2. август, понедељак, у народу до данас био познат као Св. Илија (Громовник), велики православни празник. Е сад, не знам шта тачно треба да изговорите, али биће довољно да се прекрстите, десном руком. Левом се сигурно ионако крстите свакодневно, на све и свашта.

Марија Илић


# Алексинац паркинг Марија Илић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима