Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У четвртак, 7. октобра дан жалости у Алексинцу

rss

06.10.2021. Вечерње новости

ПОВОДОМ трагедије у којој су животе изгубили чланови породице Ђокић, Гордана, Горан и Лидија, Општина Алексинац прогласила је 7. октобар 2021. године за дан жалости.

Фото: Блиц / Бранко Јаначковић

Ђокићи ће бити сахрањени сутра у 13 часова на гробљу у Житковцу, потврдио је Новица Аритоновић, Горданин брат.

Подсетимо, Ђокићи су нестали у недељу ноћу када су из Моравца кренули ка Алексинцу. Шест дана касније, у суботу, пронађен је њихов запаљени "пасат" у селу Тешица, а неколико сати касније и њихова тела у близини дивље депоније у Моравцу.

Органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља. У образовним установама дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.

За време дана жалости је забрањено емитовање забавне и народне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Извор


# Алексинац Новица Аритоновић дан жалости породица Ђокић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима