Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

U četvrtak, 7. oktobra dan žalosti u Aleksincu

rss

06.10.2021. Večernje novosti

POVODOM tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Đokić, Gordana, Goran i Lidija, Opština Aleksinac proglasila je 7. oktobar 2021. godine za dan žalosti.

Foto: Blic / Branko Janačković

Đokići će biti sahranjeni sutra u 13 časova na groblju u Žitkovcu, potvrdio je Novica Aritonović, Gordanin brat.

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju noću kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu. Šest dana kasnije, u subotu, pronađen je njihov zapaljeni "pasat" u selu Tešica, a nekoliko sati kasnije i njihova tela u blizini divlje deponije u Moravcu.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužna su da u vreme dana žalosti zastavu Republike Srbije spuste na polovinu jarbola, odnosno koplja. U obrazovnim ustanovama dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se danu žalosti.

Dan žalosti u sportskim halama, stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova.

Za vreme dana žalosti je zabranjeno emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Izvor

Komentara: 0


# Aleksinac dan žalosti porodica Đokić
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima