Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У болници немају ни постељину за децу

rss

16.04.2015. Блиц

Кад се неки малишан из Алексинца, Сокобање и Ражња разболи и мора да буде хоспитализован на дечјем одељењу Опште болнице у Алексинцу, родитељи доносе и постељину и пиџаме.

У болници немају ни постељину за децу

Болница у Алексинцу покрива 85.000 становника, а има само 15 постеља за децу. Недостаје им хитно бар три комплета, односно око 50 постељина

Да је стање лоше сведочи и чињеница да одељење нема фрижидер и млечну кухињу.
- Када сам отишла са двоје деце у болницу, рекли су ми да морам да донесем постељину за кревет. Донела сам и ћебад и јастук да бисмо син од три и ћеркица од годину дана и ја имали где да легнемо. Имали су упалу плућа, али оно што сам затекла тамо је ужас - прича Данијела Јовановић из Алексинца и додаје да је поред тога деци морала да донесе и велики број играчки јер болница ни то није имала.

В.д. директора Опште болнице др Горан Видић потврђује да су услови за лечење најмлађих пацијената лоши, али да Општа болница нема новца да купи постељине и пиџаме.


Др Горан Видић: Више пута смо тражили од Министарства одобрење за пријем лекара

- Покривамо простор на коме живи 85.000 становника, а имамо 15 болесничких постеља за децу. Годишње имамо 20.000 амбулантних прегледа. За децу која леже на одељењу немамо довољно постељина. Требало би нам најмање три комплета, односно око 50 постељина. Ни фрижидер нам не ради, а немамо ни млечну кухињу - не крије директор Болнице.

Он додаје да није проблем само у лошим условима већ им недостају и медицински апарати за лечење.

- Хитно нам је потребан ултразвук за дечју амбуланту. Немамо могућност да сами купимо тај апарат. Могу да нам дају и неки који је већ коришћен неколико година. На срећу, лекове имамо, као и енергенте - каже др Видић.

Велика је невоља и с мањком педијатара.

- У Алексинцу укупно ради девет педијатара, од којих је пет у Дому здравља. Они не дежурају, не раде празницима. Наша четири лекара морају да буду ту за свако болесно дете сваког радног дана од 19 сати до ујутру. Морају да лече сву децу у току празника.


# дечје одељење Општа болница Горан Видић постељина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима