Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У Алексинцу већ 20 дана не издају смртовнице, грађани у проблему због оставинских расправа

rss

22.01.2019. Јужне вести

Од почетка 2019. године у Алексинцу се не издају изводи из матичне књиге умрлих - смртовнице, па се поједини Алексинчани жале да им је блокирана исплата наслеђених пензија јер не могу да доставе овај документ који им банка тражи као доказ. Из Матичне службе овог града кажу је проблем технички, али и да ће бити отклоњен данас или сутра.

Фото: архива

Ова блокада у Алексинцу бацила је у проблем поједине грађане због пензија и оставинске расправе пред судом.

Конкретно, мој брат је носилац мајкине пензије, па зато што нисмо однели смртовницу, мом брату су блокирали исплату пензије. Дали су нам рок од 30 дана да донесемо смртовницу, али ми немамо гаранцију да ће уопште у том року почети са издавањем докумената у Матичној служби Алексинац. У нашој породици је проблем и то што треба да предамо смртовницу на суд због заказивања оставинске расправе - каже незадовољни Алексинчанин.

Из Матичне службе Алексинац потврђују овај проблем који траје 20 дана, али очекују решење у року од 24 сата.

Проблем је што прелазимо у директан рад у централном систему, па док се усагласе подаци из локалне апликације са централним регистром из матичне књиге. Надамо се да ће данас бити до краја радног времена, евентуално сутра. Већ смо у контакту са министарством и решиће они то - кажу из Матичне службе.

Док се проблем не реши, тридесетак захтева Алексинчана за извод из књиге умрлих чека на обраду, кажу из Матичне службе и додају да изводе из књиге рођених и венчаних редовно издају.

Извор

Коментара: 0


# матичар смртовнице
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима