Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Трибина са промоцијом књиге "Глобална екологија" академика проф. др Радета Биочанина

rss

17.06.2018.

У уторак, 12.6.2018. Културни центар Крушевац започињући видовданске свечаности био је домаћин трибине под називом "Истине и заблуде о осиромашеном урану на Балкану и корпоративно-друштвена одговорност у систему еко-безбедности". За уран се у јавности користи термин уранијум који је погрешан.

Трибина са промоцијом књиге "Глобална екологија" академика проф. др Радета Биочанина

Ова трибина је организована заједно са промоцијом књиге академика СКАИН, пуковника АБХО, професора др Радета Биочанина, редовног универзитетског професора и научног саветника Европског дефендолошког центра и мр Мирсаде Бадић, докторанда.

У програму су учествовали академик проф. др Слободан Нешковић, директор Центра за стратешка истраживања Београд, академик проф. Драгиша Марковић, проф. Слађана Обрадовић, официр војске Милан Марковић, правник, проф. Весна Пауновић-Ђукић и песник Божа Марковић - Несврћанин испред Друштва српско-руског пријатељства "Пуковник Рајевски" из Житковца.

У оквиру трибине и промоције најпре је о овој теми и књизи уводне напомене дао академик проф. др Слободан Нешковић, истичући важност овакве једне књиге у научној јавности, са аспектом на бесомучно бомбардовање СРЈ 78 дана од 19 земаља чланица НАТО алијансе и последице које су тим криминалним актом настале по здравље грађана, загађење земљишта, река и подземља. Академик проф. Драгиша Марковић говорио је своје песме "Еколошка химна" и родољубиву песму "На Косову цветају божури". Скуп је поздравио и професор др Предраг Дашић, академик и председник Украјинске академије иноватора који се сложио да уводничарем и аутором књиге да су грађанима Србије и животној средини нанете велике  и ненадокнадиве штете по живот и здравље током бомбардовања и  треба да се формира независна стручна комисија за утврђивање правог стања у овим областима са стручњацима који су неопходни да се то стање изазвано бомбардовањем утврди и одреде правци за што већу и ефикаснију елиминацију свих штетних последица бомбардовања. Песникиња Весна Пауновић-Ђукић говорила је стихове из својих књига и најновије књиге песама "Рамонда", а током програма гошћа из Ваварина Радмила Поповић отпевала је неколико етно и народних песма.

Божа Марковић је говорио о неопходности да се знање из промовисане књиге пренесе нашим грађанима како би се успешније бавили органском производњом хране и о томе да је то неопходно, јер је и град Алексинац неколико пута бомбардован, први пут плутонијумом, према тврдњама академика проф. др Биочанина, о чему треба још више упознати све грађане. Осим тога овом приликом приказана је изложба слика Боже Марковића под називом "Увек уз народ - спорт, здравље, безбедност". Промоцију су испратили бројни Крушевљани.


Текст и фото Божа Марковић


# Драгиша Марковић Божа Марковић - Несврћанин НАТО изложба Радомир Биочанин глобална екологија уран Културни центар Крушевац
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима