Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Три прве награде на "Данима хармонике"

rss

22.05.2016. Душан Стевановић

На XXI Интернационалној манифестацији “Дани хармонике“, које се одржава у Смедереву од 18. до 21. маја, ученици ОМШ “Владимир Ђорђевић“ из Алексинца показали су запажене резултате.

Три прве награде на "Данима хармонике"

Такмичење „Дани хармонике“ - Смедерево, које се одржава већ 21 годину за редом, једно је од најмасовнијих и најквалитетнијих такмичења, а окупља такмичаре из целог света.

Докази за квалитет су пре свега изузетно добро припремљени кандидати, стручно и објективно оцењивање од стране жирија, као и богат програм у ревијалном делу.

Ученик првог разреда Димитрије Маринковић (2006) освојио је прву награду са 92,67 поена, док је Алекса Симоновић (2007), такође ученик првог разреда, освојио прву награду са 90,00 поена. Оба ученика су у класи проф. Александра Станковића.

Ученик другог разреда Јован Недељковић (2005), у класи проф. Татјане Петканић, освојио је прву награду са 94,33 поена. Сва три ученика су се такмичили у „А“ категорији у којој је било 18 такмичара.

Оно што треба напоменути је да су сва три ученика веома талентована и да неки од њих свирају свега неколико месеци, тако да ово такмичење за њих представља огроман успех и велику мотивацију за даљи рад.

Ученици Алекса Симоновић и Димитрије Маринковић, у класи проф. Александра Станковића, већ следеће недеље ће наступити на Међународном такмичењу „Музичко пролеће“ у Смедеревској Паланци.


# музика Александар Станковић Владимир Ђорђевић ОМШ Смедерево хармоника Димитрије Маринковић Алекса Симоновић Јован Недељковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима