Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tri prve nagrade na "Danima harmonike"

rss

22.05.2016. Dušan Stevanović

Na XXI Internacionalnoj manifestaciji “Dani harmonike“, koje se održava u Smederevu od 18. do 21. maja, učenici OMŠ “Vladimir Đorđević“ iz Aleksinca pokazali su zapažene rezultate.

Tri prve nagrade na "Danima harmonike"

Takmičenje „Dani harmonike“ - Smederevo, koje se održava već 21 godinu za redom, jedno je od najmasovnijih i najkvalitetnijih takmičenja, a okuplja takmičare iz celog sveta.

Dokazi za kvalitet su pre svega izuzetno dobro pripremljeni kandidati, stručno i objektivno ocenjivanje od strane žirija, kao i bogat program u revijalnom delu.

Učenik prvog razreda Dimitrije Marinković (2006) osvojio je prvu nagradu sa 92,67 poena, dok je Aleksa Simonović (2007), takođe učenik prvog razreda, osvojio prvu nagradu sa 90,00 poena. Oba učenika su u klasi prof. Aleksandra Stankovića.

Učenik drugog razreda Jovan Nedeljković (2005), u klasi prof. Tatjane Petkanić, osvojio je prvu nagradu sa 94,33 poena. Sva tri učenika su se takmičili u „A“ kategoriji u kojoj je bilo 18 takmičara.

Ono što treba napomenuti je da su sva tri učenika veoma talentovana i da neki od njih sviraju svega nekoliko meseci, tako da ovo takmičenje za njih predstavlja ogroman uspeh i veliku motivaciju za dalji rad.

Učenici Aleksa Simonović i Dimitrije Marinković, u klasi prof. Aleksandra Stankovića, već sledeće nedelje će nastupiti na Međunarodnom takmičenju „Muzičko proleće“ u Smederevskoj Palanci.

Komentara: 0


# muzika Aleksandar Stanković Vladimir Đorđević OMŠ Smederevo harmonika Dimitrije Marinković Aleksa Simonović Jovan Nedeljković
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}