Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Синдикат Слога: Забрињава хаотично стање у Грамеру, пратимо ситуацију

rss

18.08.2021. Н1

Удружени синдикати Србије Слога саопштили су данас да са забринутошћу прате актуелну ситуацију у алексиначкој компанији Грамер у којој имају чланство, јер после 90 отказа уговора о раду, "што добровољно, што СМС порукама", до краја године следи отпуштање још 400 радника и гашење компаније коју је држава субвенционисала.

Држава брани Грамер

Како се наводи, позитивно је то што су раднице истог дана по добијању отказа добиле понуду да се запосле у компанији Магма из Оџака која се такође бави шивењем пресвлака за аутомобиле и која је недавно отворила погон у Алексинцу.

Додаје се да је позитивно и што су челни људи из Магме исказали спремност да упосле и 400 радника који ће остати без посла.

„Оно шта забрињава је хаотично стање у ‘Грамеру’, јер по речима радника постоји озбиљан сукоб међу менаџерима који данима не долазе на посао, јер наводно имају различита виђења ситуације око отказа“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да међу менаџерима нема Аустријанаца или Немаца, већ држављана Србије и да је тренутно веома упитно ко је власник Грамера.

Истиче се да је нејасно како је то Грамер пред банкротом, иако су они месецима уназад сасвим нормално радили, чак и за време короне и користили државну помоћ, али радницима нису оверене здравствене књижице и дугује им се пензионо осигурање од прошле године.

Извор


# Грамер синдикат аутомобил синдикат слога
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима