Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sindikat Sloga: Zabrinjava haotično stanje u Grameru, pratimo situaciju

rss

18.08.2021. N1

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da sa zabrinutošću prate aktuelnu situaciju u aleksinačkoj kompaniji Gramer u kojoj imaju članstvo, jer posle 90 otkaza ugovora o radu, "što dobrovoljno, što SMS porukama", do kraja godine sledi otpuštanje još 400 radnika i gašenje kompanije koju je država subvencionisala.

Država brani Gramer

Kako se navodi, pozitivno je to što su radnice istog dana po dobijanju otkaza dobile ponudu da se zaposle u kompaniji Magma iz Odžaka koja se takođe bavi šivenjem presvlaka za automobile i koja je nedavno otvorila pogon u Aleksincu.

Dodaje se da je pozitivno i što su čelni ljudi iz Magme iskazali spremnost da uposle i 400 radnika koji će ostati bez posla.

„Ono šta zabrinjava je haotično stanje u ‘Grameru’, jer po rečima radnika postoji ozbiljan sukob među menadžerima koji danima ne dolaze na posao, jer navodno imaju različita viđenja situacije oko otkaza“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da među menadžerima nema Austrijanaca ili Nemaca, već državljana Srbije i da je trenutno veoma upitno ko je vlasnik Gramera.

Ističe se da je nejasno kako je to Gramer pred bankrotom, iako su oni mesecima unazad sasvim normalno radili, čak i za vreme korone i koristili državnu pomoć, ali radnicima nisu overene zdravstvene knjižice i duguje im se penziono osiguranje od prošle godine.

Izvor

Komentara: 2


# Gramer sindikat automobil sindikat sloga
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+29) (-)

  z 18.08.2021.
  Meni je upitno šta vi iz sindikata radite u Grameru više od deset godina bez da ste uopšte izdejstvovali kolektivni ugovor - što je i osnovna funkcija sindikata.

  Ne znam šta hoćete kad ste potpuno nesposobni da obavljate vašu dužnost, a to je zaštita prava radnika.

 • (+10) (-1)

  Dijana 18.08.2021.
  Kakva gomila gluposti.
  Pa ti sindikati bi trebali da se bore za ocuvanje radnih mesta, a ne da se bave dezinformacijama.
  Nego kakav predstavnik sindikata takve i informacije :-)


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima