Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Русији и Белорусији с љубављу

rss

19.06.2023. Миодраг Тасић

Свечани хуманитарни концерт „Русији и Белорусији с љубављу“, посвећен деци Донбаса, одржан је 16. јуна у Руском дому у Београду. Концерт су организовали српски Сабор удружења и Друштва српско-руског-белоруског пријатељства.

Русији и Белорусији с љубављу

 У дупке пуној сали, места за седење није било нити у партеру, а ни на галерији. Публици се најпре обратио амбасадор Русије у Србији Александар Боцан – Харченко. Међу званицама су биле бројне јавне личности из области културе, представници друштава српско-руског и српско-руског-белоруског пријатељства из целе Србије, Републике Српске и Црне Горе. 

      Пре  самог концерта представници друштава су потписали писмо подршке братским државама Русији и Белорусији. Укупно 39 представника су потписали поменуто писмо и оверили га печатом друштва, а неколицини је остављена могућност да то учине наредних дана јер нису понели печат са собом.

      Оба Друштва српско-руског пријатељства из алексиначке општине, Друштво „Пуковник Рајевски“ и Друштво „Рајевски-Вронски“, која стицајем околности имају седиште у Житковцу, имала су своје делегације на хуманитарном концерту. Овог пута бројније је било Друштво „Рајевски-Вронски“ које је мини бусом на концерт довело шеснаесторо поштовалаца руско-белоруске државе и народа.

     Концерт је водила глумица Ивана Жигон, а публика је уживала у изабраним стиховима Матије Бећковића, Благоја Баковића, извођењу музичких виртуоза на клавиру, виолини, оперским аријама, надахнутој игри плесних група.

     Сав прикупљен новац с концерта биће дониран пострадалој деци Донбаса.


# Миодраг Тасић Хуманитарни концерт Друштво „Пуковник Рајевски“ Друштво „Рајевски-Вронски“
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима