Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Притужбе на „Ниш-експрес“: Возе путнике као кромпире

rss

23.06.2014. Д. Стојановић, Вечерње новости

Незадовољни грађани имају бројне притужбе на превоз који обавља „Ниш-експрес“ ка Алексинцу. Месечна карта 8.250 динара, а дневна 320. Возачи понекад бирају где ће да стану

Возило број 101 са несносном звуком

Возило број 101 са несносном звуком, у неким аутобусима седишта прљава од уља

Зими смрзавање, а лети „кување“ у аутобусима, седишта умазана моторним уљем, набадање путника на жице које вире из седишта, несносна бука из мотора, прокишњавање многих аутобуса при мало већој киши, дрскост појединих возача према путницима и прескакање стајалишта... само су неке од свакодневних појава, којима „Ниш-експрес“ годинама терорише путнике, поготову на линијама према Алексинцу, Сокобањи и Ражњу.

- Свакодневно путујем у Ниш на посао и месечна карта кошта 8.250, док је дневна 320 динара у једном правцу, а услуга је недостојна човека. Између осталих, 3. јуна сам доживела и ту непријатност да се набодем на жицу коју нисам приметила у седишту аутобуса. Када сам то рекла возачу, он је само одговорио: „Па дешава се, госпођо“ - каже професорка Злата Стојановић из Житковца.

Архитекта Жељко Јанковић из Алексинца додаје да стиче утисак да у „Ниш-експресу“ једноставно сматрају да не превозе људе већ робу.

Најновији пример је од 17. јуна, када је аутобус на релацији Ниш - Сокобања, са поласком у 18 часова, на пола пута почео да прокишњава, да би се у једном тренутку са поклопца за проветравање на крову аутобуса на путника сручио најмање литар кишнице.

Несносна бука из мотора је посебна прича, те су многи путници принуђени да уши зачепе ватом, али и од тога нема много помоћи. То се посебно односи на краће аутобусе које израђује сам „Ниш-експрес“, а један од њих је и са бројем 101.

У „Ниш-експресу“ су се својевремено правдали мањкавостима на диференцијалу уз обећање да ће проблем бити решен.

Често се дешава, причају путници, да једног дана аутобус може да истовари путнике на одређеном стајалишту, а другог „то не долази у обзир“. Већ годинама аутобус на релацији Алексинац - градска болница у Нишу (полазак у 8.20), успут стаје преко пута хотела „Амбасадор“. Међутим, возач Бојан Цветковић је јуче то одбио, упркос молби путника, а није помогло чак ни упозорење једног његовог колеге, као и службенице „Ниш-експреса“, да ту постоји излаз.

- Покушавали смо да нешто учинимо на решавању тих и других проблема. Међутим, тешко иде, јер превозник код нас има апсолутни монопол у превозу путника. Ако ми пронађете другог превозника, радо ћемо размотриоти и ту опцију - одговорио је једном приликом репортеру „Новости“ председник општине Алексинац, Ненад Станковић.

 

Коментара: 3


# председник општине Ниш експрес превоз Житковац Ненад Станковић аутобус Бојан Цветковић Жељко Хаџи Јанковић Злата Стојановић Цветковић
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+6) (-0)

  uaaaaa,,,, 24.06.2014.
  Ovde je predsednik opstine pricao nesto sasvim drugo..."Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković naglasio je da je ovo deo uspešne dugogodišnje saradnje Niš-ekspresa i ove lokalne samouprave. Stanković je najavio organizovane akcije protiv nelegalnih prevoznika koji otimaju putnike nudeći niže cene prevoza, ali i državnu kasu uskraćuju za milione jer ne plaćaju poreze i doprinose. On je obećao i dodatna ulaganja u poboljšanje putne infrastrukture....sou!!! http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nis-ekspres.rs%2F%3Fp%3DV97&ei=PqyoU-2RPMGO7Qbx5YDgDA&usg=AFQjCNF8knfpssLaAmLrUguJvw0rS2oqOg&bvm=bv.69411363,d.ZGU&cad=rja

 • (+7) (-1)

  fenix 24.06.2014.
  Pa to ništa nije čudo kada je ova vlast kako na lokalu tako i u republici navikla da se bavi lažima i obmanama gradjana bez konkretnih poteza i rešavanja problema.Sve što kažu lažu.Bolje verovati bajkama nego njima.

 • (+3) (-6)

  ne 24.06.2014.
  NE je privatna firma, koja moze i zapreznim kolima da nas prevozi- to je njihovo pravo. Ako se nekome ne svidja nek ne putuje njihovim autobusima. A kako bi ste samo molili boga da se vrati NE kad bi ukinuo sve linije u i ka aleksincu, kad ne bi bilo po 15 polazaka dnevno ka Tesici, Banji, Nisu.


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима