Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прекршајни суд у Нишу одлучује о 60 захтева учесника протеста и 20 захтева полиције

rss

30.12.2021. Данас

Прекршајном суду у Нишу стигло је 60 захтева грађана за судско одлучивање о прекршајним налозима које им је уручила полиција због, како је наведено у тим налозима, кретања коловозом током еколошких протеста у супротности са Законом о саобраћају, сазнаје агенција Бета од председника Прекршајног суда у Нишу Мишела Марковића.

Фото: архива

Том суду, додао је Марковић, достављено је и 20 захтева Полицијске управе Ниш за покретање прекршајног поступка против грађана који су учествовали у организацији скупова који нису били најављени и због блокаде саобраћајница.

„Од 60 захтева за судско одлучивање који су нам до сада стигли, 44 су поднели становници Алексинца, а 16 је стигло од Нишлија“, изјавио је Марковић.

Према његовим речима, судијама су прослеђени налози и у току је њихова провера.

„Уколико су у реду, покреће се поступак, зову се окривљени и тражи се докази од полиције. Уколико су непотпуни тражи се да их полиција допуни“, казао је Марковић.

Он је подсетио да за непрописно кретање коловозом Закон о безбедности саобраћаја на путевима прописује казну од 5.000 динара, а за организовање окупљања без пријаве надлежном органу Закон о јавном окупљању предвиђа казну од 100.000 до 150.000 динара.

Међу Алексинчанима који су учествовали у еколошким протестима има и оних који су добили по два прекршајна налога, за оба дана протеста – 4. и 11. децембра.

Међу грађанима Ниша који су добили прекршајни налог због кретања по коловозу током еколошких протеста налазе се и декан Правног факултета Горан Обрадовић, професорка Економског факултета и функционерка Двери Тамара Миленковић Керковић и професор Факултета заштите на раду Слободан Милутиновић.

Прекршајни налози су уручени и председници нишког одбора Странке слободе и правде Јелени Милошевић и председнику Градског одбора Народне странке Ђорђу Станковићу.

Извор


# екологија полиција саобраћај протест Тамара Миленковић Керковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима