Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Представници Јастребачке регије посетили Дом за одрасла лица у Кулини

rss

07.10.2016. текст и фото: Томислав Брзаковић

За време посете представници локалне самоуправе упознали су се са активностима Дома и обишли кориснике. Било је и надметања у спортским дисциплинама, ревијалног карактера.

Представници Јастребачке регије посетили Дом за одрасла лица у Кулини

Републичка установа Дом, за одрасла лица, ометених у развоју у Кулини, први пут је био домаћин, представницима локалне самоуправе Јастребачке регије, 4. октобра 2016. Након добродошлице, коју им је пожелео директор Дома, мр Војкан Станојевић, упознао их је са личном картом ове Установе, у којој је у пет павиљона смештено 309 корисника, старијег доба ометених у развоју.

- О њима брине две стотине запослених (неговатељица, васпитачица, медецинских сестара, лекара, социјалних радника и других лица). С друге стране овде је покушај, да им се покаже да и ако су хендикепирани, да су део друштва. Да нису заборављени и препуштени сами себи. Да уз нашу помоћ живе свој живот – нагласио је мр Станојевић, за време обиласка корисника.

Представници локалне самоуправе, Јастребачке регије били су из: Житковца, Тешице, Великог Дреновца, Грејача, Банковца, Копривнице, Лоћике, Малог Дреновца, Врћеновице, Шурића, Честе, Чукурувца, Кулине, Љуптена, Породина и Вукање.

Након обиласка корисника и краћег дружења са њима, представници наведених, села су дружење са запосаленима Дома у Кулини, наставили и у спорту. На стадиону за мале спортове, какав би пожелели многи, надметали су се у малом фудбалу, баскету и надвлачењу конопца. У просторијама Дома такмичили су се у стоном тенису, пикаду и шаху. Пре почетка такмичења и гости и домаћини, су се заједно сликали у знак сећања на њихово прво дружење.

Сва такмичења су била ревијалног карактера, ма да су у укупном скору, домаћини били успешнији. Међутим, ово отворено дружење једних и других, је уствари била увертира, традиционалне манифестације „Кулинско спортско лето“ које се од 2010. године редовно одржава.

Отворено дружење је завршено уз скромну закуску, коју су припремили заједнички, са жељом да се и наредне године, поново нађу на истом месту.


# Кулина Војкан Станојевић Дом Кулина
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима