Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јавни увид Предлога плана петље код Рутевца

rss

21.12.2018.

Грађани општине Алексинац, ових дана добили су на увид предлог плана за изградњу рутевачке петље и новог регионалног пута између општине Алексинац и општине Сокобања.

Јавни увид Предлога плана петље код Рутевца

Из Општинске управе у Алексинцу поручују да ће грађани, представници институција, установа и појединци  моћи у року од 15 дана да дају своје мишљење о овом плану, неке нове предлоге или сугестије. 2019. почетком пролећа требала би да буде завршена и коначна верзија овог плана.

Далибор Марковић начелник Одељења за привреду каже да је ово сада рани јавни увид овог плана и зато траје 15 дана, Када буде завршена и коначна верзија плана биће јавни увид који ће трајати тридесет дана и тада ће сви заинтересовани моћи да се упознају са овим планом.

За Сокобању је ова инвестиција од великог значаја, деоница државног пута која треба да се изгради од Рутевца до Малог цвета омогућиће краћи и бољи пут за туристе којо долазе у ову бању.

Осим општине Сокобања, од ове инвестиције имаће велику корист и општина Алексинац, добиће још једну наплатну рампу, још једну петљу, модерне путеве и шансу за проширење индустријске зоне поред аутопута казе Далибор Марковић.

Целокупну инвестицију финансираће "Коридори Србије" са сумом од 250 милиона, и од њих ће зависити и почетак радова који се очекује да буде 2020. године. Пут који треба да се сагради биће широк 15 метара и имаће сву потребну инфраструктуру а поставиће се и мостовске саобраћајнице.

soko-banja.org


# ауто-пут општина саобраћај Сокобања Рутевац Далибор Марковић обилазница
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима