Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворен центар за дијализу

rss

16.08.2010. Stefan Radović

Отворен центар за дијализу

У Дом здравља у Куршумлији почело је са радом Одељење хемодијализе. У почетној фази на овом одељењу које организационо припада Служби стационара, дијализираће се 9 пацијента.

Отварање Одељења хемодијалзе и пријем првих пацијената обављено је у присуству Проф. др Видојка Ђорђевића, Директора Института за нефрологију Клиницког центра у Нишу  и екипе сарадника састављене од Проф др Славимира Вељковица, мед. сестре Милене Живковић и техничара Светислава Стојковића, такође са Инситута за нефрологију Клиницког центра у Нишу.

Адатпација простора за хемодијализу обављена је средствима која је за ту намену обезбедило Министарство здравља, док су апарати представљају донацију Италијанске владе која је такође реализована преко Министарства здравља.

ЗАШТО СЕ ПЛАШИТЕ НОВИНАРА !?

О овом као ни о осталим  дешавањима из дома здравља у Куршумлији нико из ове установе није обавестио новинаре који раде на подручју ове општине, из за сада непознатих разлога, и ако смо у више наврата покушали да ступимо у контакт са директорком Дома здравља Др. Љиљаном Арсенијевић, како би нам објаснила зашто новинари о дешавањима у ДЗ Куршумлија нису обавештени, то нисмо успели. Иначе, познато је да ова установа већ дужи период не сарађује са новинарима који извештавају са подручија Топличког округа и тиме им ускраћује информације од значаја.


# Дом здравља Прокупље
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима