Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Otvoren centar za dijalizu

rss

16.08.2010. Stefan Radović

Otvoren centar za dijalizu

U Dom zdravlja u Kuršumliji počelo je sa radom Odeljenje hemodijalize. U početnoj fazi na ovom odeljenju koje organizaciono pripada Službi stacionara, dijaliziraće se 9 pacijenta.

Otvaranje Odeljenja hemodijalze i prijem prvih pacijenata obavljeno je u prisustvu Prof. dr Vidojka Đorđevića, Direktora Instituta za nefrologiju Klinickog centra u Nišu  i ekipe saradnika sastavljene od Prof dr Slavimira Veljkovica, med. sestre Milene Živković i tehničara Svetislava Stojkovića, takođe sa Insituta za nefrologiju Klinickog centra u Nišu.

Adatpacija prostora za hemodijalizu obavljena je sredstvima koja je za tu namenu obezbedilo Ministarstvo zdravlja, dok su aparati predstavljaju donaciju Italijanske vlade koja je takođe realizovana preko Ministarstva zdravlja.

ZAŠTO SE PLAŠITE NOVINARA !?

O ovom kao ni o ostalim  dešavanjima iz doma zdravlja u Kuršumliji niko iz ove ustanove nije obavestio novinare koji rade na području ove opštine, iz za sada nepoznatih razloga, i ako smo u više navrata pokušali da stupimo u kontakt sa direktorkom Doma zdravlja Dr. Ljiljanom Arsenijević, kako bi nam objasnila zašto novinari o dešavanjima u DZ Kuršumlija nisu obavešteni, to nismo uspeli. Inače, poznato je da ova ustanova već duži period ne sarađuje sa novinarima koji izveštavaju sa područija Topličkog okruga i time im uskraćuje informacije od značaja.

Komentara: 0


# Dom zdravlja Prokuplje
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima