Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Осликан мурал са ликом настрадалог рудара у насељу Алексиначки Рудник

rss

23.06.2022.

На фасади Дома рудара у насељу Алексиначки рудници ових дана је завршен мурал рудару Бојану Стајићу (34) који је трагично настрадао у руднику "Соко", са још седморицом својих колега.

Осликан мурал са ликом настрадалог рудара у насељу Алексиначки Рудник

Мурал је урађен на иницијативу супруге настрадалог руда и мештана, који су и сакупили новац за израду. Осликао га је уметник из Алексинца Дејан Марковић, а фирме МБН градња и СИМ студио из Алексинца уступиле су платформу која је помогла уметнику да што верније прикаже Стајићев лик, пише Нова.

Бојана супруга Драгана Јовановић је казала да је од самог почетка била укључена у израду мурала. Изабрала је фотографију која ће бити осликана и натпис на муралу.

„То је била моја жеља од саме Бојанове погибије. Урадили смо то са циљем да остане успомена на њега, да наш син Лав може сутрадан да свакоме покаже свога оца. Моћи ће са поносом свакога да одведе до мурала и каже да њега отац није оставио, да је имао оца и да је његов отац јунак који је страдао у руднику. Остаће то њему трајно, а успели смо захваљујући заједничком ангажовању пријатељи и мештана Алексиначких рудника”, истакла је Драгана.

Казала је такође, да ће мурал са ликом њеног покојног супруга запослене у у управи рудника, свакога дана када ту прођу, подсећати на несрећу и на то шта су могли, а нису учинили да је спрече.

Миљана Исаиловић / Нова.рс


# Алексиначки Рудник мурал Драгана Јовановић Бојан Стајић Дејан Марковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима