Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Oslikan mural sa likom nastradalog rudara u naselju Aleksinački Rudnik

rss

23.06.2022.

Na fasadi Doma rudara u naselju Aleksinački rudnici ovih dana je završen mural rudaru Bojanu Stajiću (34) koji je tragično nastradao u rudniku "Soko", sa još sedmoricom svojih kolega.

Oslikan mural sa likom nastradalog rudara u naselju Aleksinački Rudnik

Mural je urađen na inicijativu supruge nastradalog ruda i meštana, koji su i sakupili novac za izradu. Oslikao ga je umetnik iz Aleksinca Dejan Marković, a firme MBN gradnja i SIM studio iz Aleksinca ustupile su platformu koja je pomogla umetniku da što vernije prikaže Stajićev lik, piše Nova.

Bojana supruga Dragana Jovanović je kazala da je od samog početka bila uključena u izradu murala. Izabrala je fotografiju koja će biti oslikana i natpis na muralu.

„To je bila moja želja od same Bojanove pogibije. Uradili smo to sa ciljem da ostane uspomena na njega, da naš sin Lav može sutradan da svakome pokaže svoga oca. Moći će sa ponosom svakoga da odvede do murala i kaže da njega otac nije ostavio, da je imao oca i da je njegov otac junak koji je stradao u rudniku. Ostaće to njemu trajno, a uspeli smo zahvaljujući zajedničkom angažovanju prijatelji i meštana Aleksinačkih rudnika”, istakla je Dragana.

Kazala je takođe, da će mural sa likom njenog pokojnog supruga zaposlene u u upravi rudnika, svakoga dana kada tu prođu, podsećati na nesreću i na to šta su mogli, a nisu učinili da je spreče.

Miljana Isailović / Nova.rs

Komentara: 0


# Aleksinački Rudnik mural Dragana Jovanović Bojan Stajić Dejan Marković
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima