Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нема интервјуа са директорком ПУ Лане

rss

09.09.2015. Душан Остојић

И поред најбољих намера и жеље да се са директорком ПУ Лане сусретнемо и урадимо интервју, на жалост од тога нема ништа.

Фото: Фејсбук

Виолета Поповић на интервју није пристала, иако смо се договорили да јој питања пошаљемо унапред.

У циљу објективног информисања њено писмо објављујемо у оригиналу.

Поштовани господине Остојићу,

Обавеза је новинара да у складу са Кодексом части Удружења новинара Србије тачно, објективно, потпуно и благовремено извести о догађајима од интереса за јавност, поштујући право јавности да сазна истину и држећи се основних стандарда новинарске професије. Ти стандарди упућују Вас и на назнаку извора информације коју преносите. Уколико извор не жели да буде откривен, својим професионалним ауторитетом стајете иза информације и одговарате за њену тачност. Поред тога, са новинарством су неспојиви објављивање неоснованих оптужби, клевета, гласина, као и измишљених писама.

Досадашња вишегодишња пракса објављивања вести о установи коју представљам и о мени лично, сведочи недвосмислено о Вашем маниру изношења полупроверених и нетачних тврдњи и вести, чији је једини циљ нарушавање угледа ове установе и моја дискредитација. Као што не негујете културу и етику јавне речи, Ви не поштујете ни право на одговор, извињење и исправку.

Као руководилац  установе која је пре пар месеци оцењена од стране највиших инстанци у овој држави највишом оценом на нивоу предшколских установа у Србији по питању квалитета, резултата и професионалних стандарда у раду, од стране међународих организација (међу којима пре свих УНИЦЕФ) представљена као пример најбоље праксе у Србији, а поштујући сугестију Суда части Удружења новинара Србије, штитићу установу свим расположивим законитим средствима од деловања нечасних појединаца у установи и изван ње, како пред надлежним органима тако и пред Судом части.

Предшколска установа „Лане“ неће учествовати у пијачном разрачунавању преко Вашег гласила са незадовољним радницима установе који ни преко надлежних инспекција нису успели да остваре своје нереалне захтеве, па користе Ваш сајт да вређају установу у којој раде и мене као „кривца“ за своје фрустрације, сакривени иза анонимних и измишљених имена.

Професионални и етички кредибилитет који носите као новинар, као и лица која заступате у својим чланцима ( који су Вам „неименовани“ извори информација у протеклом периоду), неће никада бити стављени испред достојанства, интереса и угледа установе и запослених у њој.

Овај допис можете схватити као мој одговор на све досадашње и будуће вести које будете објављивали, али и као званичан став установе коју представљам.

С поштовањем,

Виолета Поповић


# интервју Душан Остојић Лане ПУ Виолета Поповић сајт
@zubarcina @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима