Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nema intervjua sa direktorkom PU Lane

rss

09.09.2015. Dušan Ostojić

I pored najboljih namera i želje da se sa direktorkom PU Lane susretnemo i uradimo intervju, na žalost od toga nema ništa.

Foto: Fejsbuk

Violeta Popović na intervju nije pristala, iako smo se dogovorili da joj pitanja pošaljemo unapred.

U cilju objektivnog informisanja njeno pismo objavljujemo u originalu.

Poštovani gospodine Ostojiću,

Obaveza je novinara da u skladu sa Kodeksom časti Udruženja novinara Srbije tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o događajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije. Ti standardi upućuju Vas i na naznaku izvora informacije koju prenosite. Ukoliko izvor ne želi da bude otkriven, svojim profesionalnim autoritetom stajete iza informacije i odgovarate za njenu tačnost. Pored toga, sa novinarstvom su nespojivi objavljivanje neosnovanih optužbi, kleveta, glasina, kao i izmišljenih pisama.

Dosadašnja višegodišnja praksa objavljivanja vesti o ustanovi koju predstavljam i o meni lično, svedoči nedvosmisleno o Vašem maniru iznošenja poluproverenih i netačnih tvrdnji i vesti, čiji je jedini cilj narušavanje ugleda ove ustanove i moja diskreditacija. Kao što ne negujete kulturu i etiku javne reči, Vi ne poštujete ni pravo na odgovor, izvinjenje i ispravku.

Kao rukovodilac  ustanove koja je pre par meseci ocenjena od strane najviših instanci u ovoj državi najvišom ocenom na nivou predškolskih ustanova u Srbiji po pitanju kvaliteta, rezultata i profesionalnih standarda u radu, od strane međunarodih organizacija (među kojima pre svih UNICEF) predstavljena kao primer najbolje prakse u Srbiji, a poštujući sugestiju Suda časti Udruženja novinara Srbije, štitiću ustanovu svim raspoloživim zakonitim sredstvima od delovanja nečasnih pojedinaca u ustanovi i izvan nje, kako pred nadležnim organima tako i pred Sudom časti.

Predškolska ustanova „Lane“ neće učestvovati u pijačnom razračunavanju preko Vašeg glasila sa nezadovoljnim radnicima ustanove koji ni preko nadležnih inspekcija nisu uspeli da ostvare svoje nerealne zahteve, pa koriste Vaš sajt da vređaju ustanovu u kojoj rade i mene kao „krivca“ za svoje frustracije, sakriveni iza anonimnih i izmišljenih imena.

Profesionalni i etički kredibilitet koji nosite kao novinar, kao i lica koja zastupate u svojim člancima ( koji su Vam „neimenovani“ izvori informacija u proteklom periodu), neće nikada biti stavljeni ispred dostojanstva, interesa i ugleda ustanove i zaposlenih u njoj.

Ovaj dopis možete shvatiti kao moj odgovor na sve dosadašnje i buduće vesti koje budete objavljivali, ali i kao zvaničan stav ustanove koju predstavljam.

S poštovanjem,

Violeta Popović


# intervju Dušan Ostojić Lane PU Violeta Popović sajt
@zubarcina @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima