Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На имању Ранка Филиповића код Алексинца липсава стока коју су пописали извршитељи

rss

12.12.2019. Вечерње новости

Ранко Филиповић објавио је на друштвеним мрежама драматичне фотографије своје стоке која умире од глади јер су му је пописали извршитељи због дуга и наводно њему забранили да им прилази и да их храни.

На имању Ранка Филиповића код Алексинца липсава стока коју су пописали извршитељи

Извршитељи су му пре пет дана пописали једну краву, три свиње, пет прасића, три козе, 50 кокоши, шест ђурки и две гуске.

- Када сам видео да су почеле да једу угинуле животиње нисам могао да издржим и нахранио сам их па нека ме хапсе, каже Ранко који је од комшије изгубио парницу и требало је да му исплати 350 хиљада динара. Како није имао толико пара, отац је троје деце од којих су двоје малолетна, предлагао је да плати дуг на рате али је извршитељ то наводно одбио.

- Дошао је тај извршитељ са још седморицом који су носили капуљаче и почело је малтретирање. Све су нам пописали осим два поломљена кревета, покварени фрижидер и 4 столице. Када је мој син хтео да их слика шта раде припретили су му бибер спрејом, тврди Филиповић и наводи да су довезли трактор са приколицом у намери да одвезу животиње али су одустали.

- Мени су забранили да их храним и оставили их да умиру. Јавили су ми се из Друштва за заштиту животиња које ми је обећало помоћ да заштитимо недужну стоку, каже Филиповић.

Стока (не) умире од глади због извршитеља?

Миљан Трајковић о наводној забрани Ранку Филиповићу из Алексинца

НИЈЕ тачно да сам му забранио да храни стоку јер немам таква овлашћења, а попис покретне имовине је обављен сходно одлуци надлежног суда - одговара јавни извршитељ Миљан Трајковић на оптужбе Алексинчанина Ранка Филиповића, који тврди да му је 5. децембра, после пописа стоке, забрањено да је отуђује, те да јој прилази и да је храни.

Филиповић је после неколико дана приметио да животиње липсавају од гласи, па је прекршио наређење и нахранио стоку која је још на његовом имању.

- Извршном дужнику неће бити плаћено чување и храњење, јер су животиње још у његовом власништву - тврди Трајковић. - Попис не значи губитак својине извршног дужника који обавезу може да измири све до одржавање прве јавне продаје. Иначе, пописани су тракторска приколица, мешалица за бетон са електромотором, једна крава, три свиње, по пет прасића и оваца, те три козе.

За разлику од приколице и мешалице које су покупили, асистенти извршитеља су стоку оставили код Филиповића.

- Трајковић није био присутан, па не зна шта су ми заповедили људи који су по његовом овлашћењу упали на моје имање. О томе да говорим истину могу да сведоче моја пунолетна деца Милисав и Драгана, те зет Милош Цветковић, којима су претили употребом бибер-спреја када су хтели да сниме одношење приколице и мешалице. Хтели су да одведу и животиње, па су се предомислили, а ја сам очајан јер немам начин да прикупим 350.000 динара. Уосталом, нека и робијам због дуга, само да ми недужне животиње не скапавају од глади - закључује Ранко Филиповић.

СПОР СА КОМШИЈОМ

ФИЛИПОВИЋЕВ дуг су, заправо, судски и адвокатски трошкови по изгубљеном спору због увреде части са комшијом Млађаном Димитријевићем. Иначе, у току су још четири поступка спровођења извршења, такође на основу решења Основног суда у Алексинцу.

Фото и текст: Вечерње новости


# стока извршитељи Ранко Филиповић Миљан Трајковић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима