Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мушкарац из Алексинца у потрази за биолошким родитељима

rss

21.05.2019. РТС

Члан Комисије Владе Србије за истраживање случајева несталих беба и председник Удружења за истину и правду о бебама Радиша Павловић тврди да се дошло до првих доказа да је беба рођена у болници у Крушевцу 1981. године – украдена. Реч је о дечаку који живи у околини Алексинца и који је по рођењу дат на усвајање.

Мушкарац из Алексинца у потрази за биолошким родитељима

Тридесетосмогодишњи мушкарац који је по рођењу дат на усвајање обратио се Удружењу за истину и правду о бебама како би сазнао ко су ми биолошки родитељи.

Документација до које су дошли садржи, каже Радиша Павловић, члан Комисије Владе Србије за истраживање случајева несталих беба, низ нелогичности – прва је: два уписа рођења.

"Али и подаци који се налазе на пријави су измишљени, име мајке. Захтев за измену уписа правила опет болница, где се наводе разлози зашто нису подаци из прве пријаве тачни, али је симптоматично да им они и други пут шаљу нетачне податке", рекао је Павловић.

Увидом у матичне књиге рођених у општини Алексинац, као и осталим базама података, утврђено је, кажу у Удружењу, да жена која се води као мајка детета – не постоји.

"Дете је отето, то је чињеница", наглашава Миланка Момчиловић из Удружења за истину и правду о бебама. "Сад је управо поента да нађемо жену којој је дете отето", истиче Миланка. 

У Удружењу упозоравају да се у првој пријави рођења наводи и име оца, док га у другој нема. У Центру за социјали рад у Алексинцу, где је усвојеник тражио свој досије, речено им је, тврде, да документа од 1975. до 1986. године не постоје.

Због сумње у постојање кривичног дела, Радиша Павловић очекује да ће Полицијска управа у Крушевцу доставити информације надлежном тужилаштву.

У крушевачкој болници потврдили су да ће члану Владине комисије доставити порођајни протокол, и да ће се огласити по окончању случаја.

Извор и видео: Радио телевизија Србије


# Радио Телевизија Србије крађа РТС бебе
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима