Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Мића "Вампир" за медаљу "Прес витез"

rss

30.12.2015. Извор Јужне вести

Гран-при на 10. ТВ фестивалу "Прес витез", на ком је додељено 11 главних и 7 пратећих награда, добила је новинарка дописништва РТС-а у Нишу Драгана Сотировски.

Прича о Алексинчанину која је одушевила жири; фото: ртс.рс

Осим тога што је њена телевизијска минијатура, шаљиви осврт на живот Алексинчанина који је због административне грешке радника у пошти проглашен мртвим, добила просечну оцену 4,92 од могућих 5,5, Драгана је задовољна што је ова главна награда доспела у Ниш.

- Посебно ме радује то што је награда са севера дошла на југ, то сам рекла и на додели. А Мића из Алексинца који је због грешке проглашен мртвим и умало остао без телефона добио је надимак "вампир", а ја награду - каже Сотировски.

Каже да је лако одлучила да на такмичење телевизијских минијатура пошаље баш ову причу која јој је донела проглашење најбољом новинарком фестивала 2015, медаљу, графику Саве Стојкова и 50.000 динара.

Фестивал "Прес витез" основан је 2006. године ради популаризације јаког интерног и универзитетског образовања, креативности у свакодневном раду новинара и свеопште промоције витештва у новинарској професији. Седиште Фестивала је у Зрењанину, а одржава се у Београду, Новом Саду и другим градовима.


# фестивал награда Мирољуб Илић вампир РТС Драгана Сотировски
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима