РТС: Мића Вампир подигао себи и споменикРТС: Мића Вампир подигао себи и споменик
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Мића Вампир подигао себи и споменик

rss

29.09.2017 Драгана Сотировски

Пре три године упознали смо вас са Мирољубом Илићем из Алексинца кога суграђани познају по надимку Вампир, због административне грешке у Пошти, када је пре много година проглашен мртвим. Најпре му је искључен телефонски број, а умало му није одузет и прикључак док није доказао да је жив.

РТС: Мића Вампир подигао себи и споменик

За живота је Мирољуб себи подигао споменик на коме су уз датум рођења још два њему важна датума – папиролошке смрти и дана васкресења, од када, како каже, живи други живот. Ту су и две фотографије – Мирољубова и Мићина јер, истиче, иако је у питању исти човек, разлике има.

„Па, више знају Мићу Вампира јер ме као Мирољуба Илића мало знају“, истиче Илић.

Човек који је правио споменик се мало зачудио: „Две слике, шта, како, то ми се, каже, никада није десило, а ја му кажем: 'Па имам два живота, па две слике и морају да буду'“.

„Неко каже: 'У реду је', неко каже: 'Шта ти је ово требало?'. Ја кажем да се зна ко сам, ипак сам ја вампир“, објашњава Мића.

Тако је Мића Вампир наставио да се шали на свој рачун. Са рођацима и пријатељима прославио је и пунолетство у другом животу, јер каже, 21 годину живи са новим надимком.

„По правилу, ноћу треба да будем вани, а ја сам ипак активнији дању, па се људи мене више и не плаше, јер се питају да ли сам заиста вампир или нисам“, додаје Илић.

А те, сада већ давне 1996. године, у Алексинцу се брзо прочуло да је Мирољуб умро. Као редован платиша, изненађен је, каже, био када му је стигао налог да због наводне смрти губи телефонски број, па му је неколико дана било потребно да докаже да је жив.

„Необично је било. Када сам чуо да је проглашен мртвим, а знао сам да је жив, није ми било пријатно, ипак ми је брат“, каже Мирољубов брат Раде Илић.

Надгробни споменик на алексиначком старом гробљу са две фотографије исте особе, остаје као подсећање на једно време и један догађај који је Мирољубу променио живот.

Драгана Сотировски, РТС

video...

Коментара: 1


# споменик Мирољуб Илић вампир
@▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-2)

    Nena_66 29.09.2017
    Ovaj tekst je trebalo da bude sta?


[ Додај коментар ]