Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mića "Vampir" za medalju "Pres vitez"

rss

30.12.2015. Izvor Južne vesti

Gran-pri na 10. TV festivalu "Pres vitez", na kom je dodeljeno 11 glavnih i 7 pratećih nagrada, dobila je novinarka dopisništva RTS-a u Nišu Dragana Sotirovski.

Priča o Aleksinčaninu koja je oduševila žiri; foto: rts.rs

Osim toga što je njena televizijska minijatura, šaljivi osvrt na život Aleksinčanina koji je zbog administrativne greške radnika u pošti proglašen mrtvim, dobila prosečnu ocenu 4,92 od mogućih 5,5, Dragana je zadovoljna što je ova glavna nagrada dospela u Niš.

- Posebno me raduje to što je nagrada sa severa došla na jug, to sam rekla i na dodeli. A Mića iz Aleksinca koji je zbog greške proglašen mrtvim i umalo ostao bez telefona dobio je nadimak "vampir", a ja nagradu - kaže Sotirovski.

Kaže da je lako odlučila da na takmičenje televizijskih minijatura pošalje baš ovu priču koja joj je donela proglašenje najboljom novinarkom festivala 2015, medalju, grafiku Save Stojkova i 50.000 dinara.

Festival "Pres vitez" osnovan je 2006. godine radi popularizacije jakog internog i univerzitetskog obrazovanja, kreativnosti u svakodnevnom radu novinara i sveopšte promocije viteštva u novinarskoj profesiji. Sedište Festivala je u Zrenjaninu, a održava se u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima.


# festival nagrada Miroljub Ilić vampir RTS Dragana Sotirovski
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima