Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Медицинари страхују од отказа, директор тврди запослили смо 22 нових радника

rss

27.05.2020. Јужне вести

Здравствени радници који су према наредби Министарства здравља крајем марта ангажовани због епидемије вируса корона у Општој болници у Алексинцу тврде да су након два месеца рада пред отказом.

Фото: архива

Како кажу, радили када је било најтеже, а сада им прети отказ. У Општој болници су ангажовани 27. марта, дан након наредбе Министарства здравља да се на неодређено време запосле лекари и медицинске сестре и техничари по хитном поступку.

Сада се налазимо пред проблемом у смислу прекида радног односа и то након навршених 2 месеца. Зато Вам се обраћамо са молбом и апелом за помоћ како би се проблем који имамо решио. Одазвали смо се на позив када је услед пандемије вирусом Цорона нашој држави било најтеже и када је наш здравствени систем био под великим притиском - наводе радници у писму.

Такође наводе да су били на првој линији одбране од вируса, те да би опет учинили исто, јер су радили оно за шта су се школовали, а поносни су на пружену помоћ становницима Алексинца, као и држави и здравственом систему.

Алексинац је у јеку епидемије био и трећи по броју оболелих од вируса, након Београда и Ниша, подсећају, а запослени кажу да ипак нису добили обећане уговоре, али ни плату за свој рад. У писму које је такође стигло до новинара Јужних вести постављају и бројна питања за надлежне који су им обећавали посао током борбе са вирусом.

Да ли је у питању лажна вест Министарства о запошљавању или је реч о самовољи директора? Да ли је млади кадар искоришћен када је здравствени систем био у колапсу, а сада ће сви бити потапшани по рамену и испраћени кућама празних џепова, са евиденционим картонима из Националне службе за запошљавање, где ће и даље чекати на посао или можда неку нову епидемију, да би их се надлежни поново сетили... - питају медицинари.

Директор Опште болнице у Алексинцу Горан Видић тврди да су посао за стално добила 22 медицинара - 8 лекара и 14 сестара и да су сви прмили плату.

Директор Видић на питања новинара Јужних вести која су му послата још пре две недеље, ни на додатна од пре два дана, није одговорио, али је са свог приватног мејла, након текста о медицинарима који страхују за запослење, послао новинарки мејл.

Директор болнице Горан Видић / Фото: Архива

У њему пише да информација да здравствени радници Опште болнице, који су ангажовани у ванредном стању због епидемије короне, који су тврдили да нису примили плату и да су пред отказом - није тачна.

Сви, њих 22, од тога 8 лекара и 14 сестара, примили су плату и сви имају уговоре на неодређено време. Уговори који датирају од 27.03.2020. су на НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ, и уједно су основ по коме су сви до једног примили плату - пише директор.

Није прецизирао, а ни одговорио на питања - да ли су добили и обећану повишицу од 10 % која им је такође обећана због борбе са вирусом корона. Непознато је и да ли је неко од запослених добио и додатни стимуланс на увећану плату.

Свим радницима ОБ Алексинац, па и нашим новопримљеним, изражавам најдубљу захвалност за све што су учинили и још чине у овим тешким временима. Министарство здравља је оваквом својом одлуком изузетно много учинило за ОБ Алексинац и становништво општине, и тиме је уједно поставило темеље за стручни просперитет болнице и здравства у овом делу Србије - наводи директор у мејлу који је послао редакцији Јужних вести.

Коментара: 0


# Општа болница Горан Видић
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима