Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ловили дивље свиње, убили мангулице

rss

21.12.2016. Новости

Гордана Милтенов (63) из алексиначког села Преконози, поднела је пријаву против групе ловаца из ЛУ "Делиград", који су током лова на дивље свиње убили њене четири мангулице.

Ловили дивље свиње, убили мангулице

Гордана је и сама већ десет година ловац и не може да се помири са чињеницом да "колеге" ловци нису приметили разлику. Полиција нам је потврдила да је у току истрага, а у Удружењу ловаца тврде да су мангулице залутале у ловиште.

Вредност убијених животиња је око 500 евра, а две је требало за који дан дадонесу на свет младунце. Једна је чак била уштројена, тако да је јасно да није у питању дивља животиња.

- Мангулице чувамо у 6,5 хектара ограђеног простора. Ловачки пси су прегризли ограду и истерали наше свиње у шуму. Могуће је да нису могли да примете разлику између дивље свиње и мангулица док су их ловили, али када су их убили немогуће је да не примете разлику. Чак су се сликали и качили на друштвеним мрежама "трофеје" - каже Гордана која је са супругом Владимиром некада чувала чак 50 мангулица.

Управник ловишта Миодраг Ракић каже да је немогуће разликовати дивљу од домаће свиње у шуми.

- Од 100 ловаца - 110 би погрешило, одговорно тврдим. Мангулице су биле 6,5 километара удаљене од места где су их чували. Да су нам на време јавили да су побегле, могли смо боље да реагујемо. Овако, нека тужилаштво ради свој посао - каже Ракић и додаје да сезона лова на дивље свиње траје до 31. јануара.

Д. Алихоџић


# Бобан Ранђеловић Преконози свиње Миодраг Ракић Гордана Милтенов Делиград ЛУ мангулице
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима