Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Корона на хирургији алексиначке болнице - 12 позитивних збринуто

rss

12.02.2021. Јужне вести

Да је пре две недеље ковид потврђен код 8 пацијената, међу којима двоје оперисаних и 6 оних који су чекали за операцију, као и 4 радника хируршког одељења Опште болнице у Алексинцу, потврдио је за Јужне вести директор те установе Горан Видић. Додаје да су они са средње тешком клиничком сликом пребачени у крушевачку ковид болницу, где се и сада налазе.

Фото: архива

Сви са одељења су тестирани, каже Видић, код три сестре и једне спремачице је потврђен вирус, а од 8 заражених пацијената, тренутно се петоро лечи од куће, док је троје у новој ковид болници у Крушевцу.

Пацијенти који су били позитивни сви су пребачени или на кућно лечење или у ковид болницу, тако да су они добро. Два су била оперисана, они су са средње тешком клиничком сликом, али пошто су оперисани потребна им је даља болничка нега, а остали су чекали на операцију – наводи Видић.

На питање како је корона ушла на хируршко одељење, Видић каже да сумњају да је од пацијента, али да никако не могу да буду сигурни у то.

Мислимо да знамо од ког је пацијента, али то је тешко доказати, сви пацијенти који дођу су тестирани. Ми радимо антигенски тест пред пријем, али знате за инкубацију, он може пре тога да буде заражен, а да тест покаже да је негативан. Ми га примимо, па да се онда испољи клиничка слика што ми мислимо да је тако било, али то је немогуће доказати – објашњава Видић.

Додаје да сада на том одељењу нема заражених короном.

Извор


# Горан Видић хирургија коронавирус
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима