Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Korona na hirurgiji aleksinačke bolnice - 12 pozitivnih zbrinuto

rss

12.02.2021. Južne vesti

Da je pre dve nedelje kovid potvrđen kod 8 pacijenata, među kojima dvoje operisanih i 6 onih koji su čekali za operaciju, kao i 4 radnika hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu, potvrdio je za Južne vesti direktor te ustanove Goran Vidić. Dodaje da su oni sa srednje teškom kliničkom slikom prebačeni u kruševačku kovid bolnicu, gde se i sada nalaze.

Foto: arhiva

Svi sa odeljenja su testirani, kaže Vidić, kod tri sestre i jedne spremačice je potvrđen virus, a od 8 zaraženih pacijenata, trenutno se petoro leči od kuće, dok je troje u novoj kovid bolnici u Kruševcu.

Pacijenti koji su bili pozitivni svi su prebačeni ili na kućno lečenje ili u kovid bolnicu, tako da su oni dobro. Dva su bila operisana, oni su sa srednje teškom kliničkom slikom, ali pošto su operisani potrebna im je dalja bolnička nega, a ostali su čekali na operaciju – navodi Vidić.

Na pitanje kako je korona ušla na hirurško odeljenje, Vidić kaže da sumnjaju da je od pacijenta, ali da nikako ne mogu da budu sigurni u to.

Mislimo da znamo od kog je pacijenta, ali to je teško dokazati, svi pacijenti koji dođu su testirani. Mi radimo antigenski test pred prijem, ali znate za inkubaciju, on može pre toga da bude zaražen, a da test pokaže da je negativan. Mi ga primimo, pa da se onda ispolji klinička slika što mi mislimo da je tako bilo, ali to je nemoguće dokazati – objašnjava Vidić.

Dodaje da sada na tom odeljenju nema zaraženih koronom.

Izvor

Komentara: 0


# Goran Vidić hirurgija koronavirus
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima