Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Како живи инфлуенсер из штале

rss

09.01.2020. Блиц

На "Инстаграму" има више од 80.000 пратилаца, а духовити клипови које објављује свакодневно имају и по 130.000 прегледа па се слободно може рећи да на овој друштвеној мрежи ужива статус инфуенсера, односно “утицајног члана”. То је "Само Кајзер".

Фото: Фејсбук

Но, оно што многи не знају, јесте то да иза популарног надимка “Само Кајзер” стоји Ненад Петровић (21), скроман младић из села Породин код Алексинца који не крије да чува козе, сам прави и продаје козји сир те да ни за живу главу не би отишао из свог села.

Волим своје место, свој народ и нешто не видим да је некоме лепша будућност, негде тамо далеко од својих и од своје куће. Тренутно имам четири козе, две овце и овна, о којима се старам. Себе видим на селу и волео бих да једног дана имам своју фарму коза. Сваког дана сам у штали и не падају ми тешко ти послови, јер нешто што се воли и што те испуњава, не може да буде терет. Већина се смеје кад чује чиме се бавим и каже: „какав ти је то посао“, „шта је ту лепо да ти себе видиш као некога ко чува козе“. Мени је то лепо јер сам кући, сам сам себи газда и што се каже „свој сам на своме“ - поверава се Ненад.

Он открива да се из Ниша у Породин, вратио пре четири године са породицом, након што је отац остао без посла.

- Били смо подстанари у Нишу, отац је остао без посла у једној, па у другој фирми. Ја сам пошао у Алексинац у средњу школу, онда је дошао и остатак породице јер зашто да седиш без посла и плаћаш кирију у граду, а живиш од села. И нисмо се покајали, додаје Ненад.

Лети му, вели дан почиње и у пет сати, а зими до 7.30 часова мора најкасније да је у штали, да нахрани, очисти, напоји и помузе козе и овце.

- Када је лепо време, водим их на пашу до поднева, док не почне врућина, онда се враћамо кући. Ја их чувам, коза неће без човека, мора неко поред њих да буде. Лепо је бити стално у природи, али некада је било више чобана. Сећам се кад сам био дете, окупе се на ливади и по 10 људи који чувају козе, па се онда стада споје, а људи седе причају и шале се. Сада немаш да сретнеш живу душу кад зађеш у поље - додаје инфлуенсер из Породина.

Признаје да му је Инстаграм само хоби, лична разонода и разбибрига.

- Волим то што радим. Од Инстаграма не живим, динар један нисам узео до сада. Нити се трудим да зарадим преко Инстаграма. Довољна награда ми је када ми неко каже да сам му улепшао дан и да сам га насмејао. Много порука добијам сваког дана. Не волим да испадне како себи дижем цену и да себе стављам у неку класу познатих људи, певача, глумаца, спортиста... Свестан сам да ме данас има, а сутра ме можда неће бити, ако никоме не будем занимљив. Ја нисам ни звезда ни позната личност, али видим да ми се доста људи јавља на улици. Препознају ме, сликају се са мном...

Каже да идеје за шаљиве клипове добија у тренутку и да се труди да их одмах сними.

- Моја инспирација су људи које срећем свакодневно. Не гледам ријалитије, уопштено и ТВ ретко гледам. Компјутер немам, лаптоп немам. Једино, што каже моја баба „у телефон зевам“. Милион пута инспирацију добијем у штали, док сам са козама јер тамо имам времена за размишљање, резонујем, сетим се да је нешто смешно и трудим се да то одмах снимим. Око 90 одсто снимака су ми на ливади, док чувам козе, тамо немам шта да радим, морам сам себи да смислим забаву - признаје Ненад.

Дневно помузе и 17 литара млека

Ненад се поверава да дневно помузе и до 17 литара козјег млека од којег сам прави сир по рецептури, коју му је дао друг из Краљева са његове велике фарме коза.

- Мајка ми опере судове понекад, баба помузе козе, ако се деси да нисам ту, али сир правим искључиво сам. Тржиште за сир имам, не могу да направим колико се од мене тражи, јер немам много млека. Дневно правим од 1,3 до два килограма сира. Већина ми тражи млад сир, чим га оцедим, већ имам где да га продам. Било би више, али морам да проширим фарму. Пре пролећа не могу, морам једну зградицу да поправим ако будем имао новца. Волео бих да имам око 20 до 30 коза за почетак. Од тога би могло да се живи, ово је сада за џепарац. Да имам да платим неке рачуне, да некад купим нешто. Што каже наш народ, кад седиш немаш ништа, овако имам нешто. Макар за интернет - прича Ненад.

Понуде за ријалити

Ненад каже да је имао је понуде да учествује у ријалити програмима али је одбио.

-Нисам хтео тамо да идем, ја себе тамо не видим.

Ненадови клипови су веома гледани достижу и по 130.000 прегледа на Инстаграму.

-Када избацим неки клип, у прва 24 сата прелазим 40.000 прегледа. А после је и више, каже Ненад.

Ненад објашњава да је његов надимак на Инстаграму потиче од породичног надимка.

- Кајзер је наш породични надимак. Сви смо ми Кајзери – мој отац, деда, ја... Ја сам Неша Кајзер, тако нас зову у селу, одатле и назив „Само Кајзер“, објашњава он.

Извор


# Породин Ненад Петровић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима