Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тамара и Богдан, после осам дана пешачења, надомак циља

rss

05.11.2017. Блиц

Тамара Кларић и Богдан Стевановић, хумани шетачи, који скупљају средства за дечју клинику, пешачећи од Београда до Ниша - налазе се надомак циља. Неочекивано, у шетњи им се прикључују неуобичајени путници!

Тамара и Богдан, после осам дана пешачења, надомак циља

Наиме, Тамари и Богдану придружила се напуштена маца Љубинка којој се изгледа највише допада да путује на Богдановом рамену. Хумани Београђани су у ходу организовали још једну акцију - удомљавања Љубинке - у околини Алексинца или Ниша.

- Она није наш први сапутник. Пред Јагодином смо нашли штене, које смо такође понели са собом. Само је истрчао пред нас, усред неких њива, нигде куће на видику, по пљуску... Брзо смо му нашли дом, код човека који већ има куцу и мацу, тако да ће имати друштво - прича Тамара, која је са најбољим пријатељем на овај пут кренула 30. октобра.

Како каже, ни после седам дана пешачења не фали им енергије и ентузијазма, и не боле их ноге. Практикују да на пут крену већ око шест сати изјутра ако их чека "јача" рута, а једном су успели да се наспавају чак до пола осам, јер је требало да пређу "свега" 29 километара.

Ноћас ће преспавати у Алексинцу и очекују да у Ниш стигну сутра око 16 часова.

На последњој етапи придружиће им се девојка из Бањалуке, која жели да им пружи подршку.

- Јавила нам се девојка из Бањалуке са великом жељом да се укључи, барем на последњем делу пута, јер је корисница инвалидских колица. Веома смо задовољни реакцијама које смо изазвали - закључила је Тамара.

Да подсетимо, прикупљени новац намењен је Дечјој клиници у Нишу, а грађани могу помоћи уплаћивањем на рачун организације Нурдор, или слањем СМС-а на 1150.

- Испланирали смо да у Ниш стигнемо 6. новембра. Током тих осам дана, процењено је да ћемо направити 250.000-260.000 корака, а пресудно је и учешће свих хуманих суграђана - објаснила је Тамара Кларић неколико дана пред полазак.


# Ниш Београд НУРДОР
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима