Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Tamara i Bogdan, posle osam dana pešačenja, nadomak cilja

rss

05.11.2017. Blic

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, humani šetači, koji skupljaju sredstva za dečju kliniku, pešačeći od Beograda do Niša - nalaze se nadomak cilja. Neočekivano, u šetnji im se priključuju neuobičajeni putnici!

Tamara i Bogdan, posle osam dana pešačenja, nadomak cilja

Naime, Tamari i Bogdanu pridružila se napuštena maca Ljubinka kojoj se izgleda najviše dopada da putuje na Bogdanovom ramenu. Humani Beograđani su u hodu organizovali još jednu akciju - udomljavanja Ljubinke - u okolini Aleksinca ili Niša.

- Ona nije naš prvi saputnik. Pred Jagodinom smo našli štene, koje smo takođe poneli sa sobom. Samo je istrčao pred nas, usred nekih njiva, nigde kuće na vidiku, po pljusku... Brzo smo mu našli dom, kod čoveka koji već ima kucu i macu, tako da će imati društvo - priča Tamara, koja je sa najboljim prijateljem na ovaj put krenula 30. oktobra.

Kako kaže, ni posle sedam dana pešačenja ne fali im energije i entuzijazma, i ne bole ih noge. Praktikuju da na put krenu već oko šest sati izjutra ako ih čeka "jača" ruta, a jednom su uspeli da se naspavaju čak do pola osam, jer je trebalo da pređu "svega" 29 kilometara.

Noćas će prespavati u Aleksincu i očekuju da u Niš stignu sutra oko 16 časova.

Na poslednjoj etapi pridružiće im se devojka iz Banjaluke, koja želi da im pruži podršku.

- Javila nam se devojka iz Banjaluke sa velikom željom da se uključi, barem na poslednjem delu puta, jer je korisnica invalidskih kolica. Veoma smo zadovoljni reakcijama koje smo izazvali - zaključila je Tamara.

Da podsetimo, prikupljeni novac namenjen je Dečjoj klinici u Nišu, a građani mogu pomoći uplaćivanjem na račun organizacije Nurdor, ili slanjem SMS-a na 1150.

- Isplanirali smo da u Niš stignemo 6. novembra. Tokom tih osam dana, procenjeno je da ćemo napraviti 250.000-260.000 koraka, a presudno je i učešće svih humanih sugrađana - objasnila je Tamara Klarić nekoliko dana pred polazak.

Komentara: 0


# Niš Beograd NURDOR
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima