Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пријем ученика Алексиначке гимназије

rss

10.06.2022. Општина Алексинац

Председник општине Далибор Радичевић је са својим сарадницима угостио ученике Алексиначке гимназије и њихове предметне наставнике и директорку школе, који су освојили награде на такмичењима.

Пријем ученика Алексиначке гимназије

Никола Стамболић, ученик треће године освојио је више награда, заузео је прво место на Државном такмичењу из математике, прво место државном такмичењу из физике и треће место на Математичком турниру, на републичком нивоу, треће место на 9. Међународној олимпијади из експерименталне физике и пласман на републичко такмичење из хемије.

Катарина Стојадиновић, ученица поменуте школе заузела је прво место на Државном финалном такмичењу из математике „Малиша“, као и друго место на Државном финалном такмичењу из математике и пласирала се на републичко такмичење из српског језика.

Ученик друге године Јован Раденковић, заузео је прво место на Државном такмичењу из математике и прво место на Математичком турниру, иначе се пласирао и на Међународном такмичењу из математике „Кенгур без граница“.

Милан Цакић заузео је прво место на Државном такмичењу из руског језика.

На математичком такмичењу „Дигитални постер“ заузели су прво место Лука Цветковић и Милан Цакић.

Исидора Маљеновић, пласирала се на републичку Еколошку олимпијаду.

Пласман на републичко такмичење из физике добио је Лазар Стаменковић, ученик друге године.

Ученица прве године, Викторија Младеновић освојила је награду на 21. конкурсног Друштва за неговање духовне вредности „Вук Караџић“, органак САНУ у Нишу.

Јован Недељковић, ученик друге године остварио је одличне резултате у финалу 18. међународне олимпијаде из руског језика Института "А. С. Пушкин" у Москви, због чега се нашао међу неколицином награђених учесника из целог света.

На Конкурсу “Знаменити алексинчани” библиотеке “Вук Караџић” у Алексинац прву награду освојила је Катарина Стојадиновић, другу награду Јана Стошић, а трећу Лука Стаменковић.

Председник општине и његови сарадници похвалили су ученике и наставнике за уложен труд, залагање у припреми и честитали на пласману и рангу на републичким и међународним такмичењима. Том приликом разговарали су са ученицима о додатним условима у школи, како би били бољи на предстојећим такмичењима.


# председник општине Далибор Радичевић Алексиначка гимназија Катарина Стојадиновић Ташана Јевтић Дејана Милошевић
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима