Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Фонтана прети да потоне?

rss

15.11.2014. Д. Остојић

Алексиначка фонтана постаје тема за рубрику Веровали или не. Најновије информације ће изненадити многе, чак и све оне који су веровали да ја својим писањем претерујем.

Фонтана прети да потоне?

Теза коју заступам јесте да је непотребно уложено 300. 000 евра у плато код Дома културе и тврдим да је непотребно уложено 50. 000 евра у фонтану код Дома кутуре. Да нагласим у фонтану која прети да потоне, и која је због тога и престала са радом, конзервирана је за зиму, како би се све непријатне поправке одложиле до пролећа.

Од нашег саговорника смо сазнали детаље:

"Поједностављено гледано, модел рада ове фонтане је следећи: вода из једног дела фонтане креће у кружни ток кроз систем. Тај део фонтане, који се налази под земљом је једна врста малог базена у који је смештено око 3 кубика воде. Одатле вода креће у кружење кроз систем. Проблем је настао што у току ноћи нестану та 3 кубика воде. То је створило сумњу да је лоше урађена хидроизолација. Када су урађена пар тестирања, утврђено је да вода из тог базена негде одлази. Такав проблем може изазвати размекшавање тла на коме се фонтана налази, и то све може довести да она почне да пропада у земљу. Да би се све то избегло, одлучено је да фонтана престане са радом. Није радила чак ни за дан општине, а убрзо после тога је конзервирана." завршава наш саговорник.


# плато фонтана дан општине кружни ток
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима