Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Fontana preti da potone?

rss

15.11.2014. D. Ostojić

Aleksinačka fontana postaje tema za rubriku Verovali ili ne. Najnovije informacije će iznenaditi mnoge, čak i sve one koji su verovali da ja svojim pisanjem preterujem.

Fontana preti da potone?

Teza koju zastupam jeste da je nepotrebno uloženo 300. 000 evra u plato kod Doma kulture i tvrdim da je nepotrebno uloženo 50. 000 evra u fontanu kod Doma kuture. Da naglasim u fontanu koja preti da potone, i koja je zbog toga i prestala sa radom, konzervirana je za zimu, kako bi se sve neprijatne popravke odložile do proleća.

Od našeg sagovornika smo saznali detalje:

"Pojednostavljeno gledano, model rada ove fontane je sledeći: voda iz jednog dela fontane kreće u kružni tok kroz sistem. Taj deo fontane, koji se nalazi pod zemljom je jedna vrsta malog bazena u koji je smešteno oko 3 kubika vode. Odatle voda kreće u kruženje kroz sistem. Problem je nastao što u toku noći nestanu ta 3 kubika vode. To je stvorilo sumnju da je loše urađena hidroizolacija. Kada su urađena par testiranja, utvrđeno je da voda iz tog bazena negde odlazi. Takav problem može izazvati razmekšavanje tla na kome se fontana nalazi, i to sve može dovesti da ona počne da propada u zemlju. Da bi se sve to izbeglo, odlučeno je da fontana prestane sa radom. Nije radila čak ni za dan opštine, a ubrzo posle toga je konzervirana." završava naš sagovornik.

Komentara: 5


# plato fontana dan opštine kružni tok
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+30) (-2)

  EHH BRUKE JEDNE!!!!! 15.11.2014.
  NESO I MLADI SOCIJALISTO CEDO JA BRE VISE NE BIH MOGLA KROZ GRAD DA PRODJEM OD SRAMOTE!
  AL VI NE ZNATE STA TA REC ZNACI!
  MENI SAD OVA FONTANA LICI NA DVA SARKOFAGA...KO ZNA MOZDA I MUMIJE ISKOPATE,KAD GRAD PROKOPASTE UZDUZ I POPREKO...A OSTAVISTE BLATO I PRIKRPLJENE,ONO STO SE NEKAD ULICAMA ZVALO...
  AMAN BRE CEDO,AKO TATA NE ZNA STA JE FONTANA,STO NE PITASTE OBICNE GRADJANE...NASO BI SE NEKO DA TI TO NACRTA...I OBOJI...
  SRAM VAS BILO!!!!! LJUDI PROSE A VI RAZBACUJETE PARE!
  I ZA KRAJ,JEDNO PITANJE: JEL VI MISLITE DA CETE VLAST DA GLUMITE CELOG ZIVOTA?
  VI STE TRECERAZREDNI KOMEDIJASI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • (+10) (-0)

  Vo imja oca... 16.11.2014.
  EH BRUKE JEDNE - bravo za komentar!Nema to ni sram ni obraz. E ako ti je narode glupi, oćete SNS. Evo vam ga! Ne kažem da su drugi zlato, al ovo što narod kaže - moj , moj pa preko mojega!

 • (+4) (-0)

  Tehnicar sistema automatike 16.11.2014.
  U platoe se ne razumem tako da ne mogu da tvrdim koliko kosta, ali da za fontanu bude potroseno 50.000e, to mi nikako ne ide u glavu.
  A to sto fontana preti da potone, pa sto je kradjen mesing, bla bla sta jos nije bilo, za to su drugi krivi, ne vlasti..:)

 • (+5) (-1)

  Bujan 16.11.2014.
  Bez komentara predhodnik-ca je reko sve,NO COMENT.

 • (+2) (-3)

  dikavac 16.11.2014.
  koje se be bunite toj se dosag neje desavalo ai toj cese pokrpi sas jabi reknao neki dvajestrijes iljade jevra i takoj ce njuma da sprecu da propada uzemlju a poslen bi trebali ovija napredni da propadnu uzemlju i toj od sram


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima