Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ђубре се гомила у самом центру Житковца, а нико не реагује

rss

09.01.2021. Алексинац.нет

Повод за овај текст је хаос и катастрофа у железничкој станици у самом центру Житковца. Када поставимо слику житковачког Храма СВ. Архангела где је све идаелно, затим реновираног парка, новог терена за кошарку, реновиране биоскопске сале, стадиона, има на стотине лајкова... али железничка станица Алексинац која се налази у строгом центру Житковца постала је ругло Србије.

Ђубре се гомила у самом центру Житковца, а нико не реагује

Људи из Војводине, Београда, са границе Македоније, Ниша овде пролазе и ово је прво што виде. Туристи који иду путем Сокобање имају шта виде, катастрофу. Овај лом траје месецима, а 5. јануара 2021. године, у очи бадње вечери избио је пожар у чекаоници баш ту где спавају бескућници.

Железничка је постала ''свратиште'' бескућника и просјака. Ту живе, спавају, једу, врше нужду, такође и ''професионални'' просјаци праве хаос и иза себе остављају лом.

Морамо да напоменемо да су улазна и излазна врата железничке станице поломњена, такође на бившој полицијској канцеларији у чекаоници врата су разваљена. Лом и ђубре на све стране, спољни тоалет, парк железнице, зелена површина и перон су такође пуни кеса, картонских кутија...

Председник месне заједнице Житковац писао је жалбу Комуналној полицији, такође и Центру за социјални рад, али колико видимо ништа се није променило.

Ко је одговоран за овакво стање и еколошку катастрофу, за ругло у 21 веку, је питање које остаје када се виде овакве слике?

Извор: Оливер Стефановић / Алексинац.нет


# Алексинац Житковац Железнице Србије Алексинац.Нет
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима