Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Анђела спасила скакача сигурне смрти

rss

01.09.2014. Д. Остојић

У току манифестације за избор најлепшег гулаша у селу Вакуп надомак Алексинца десио се један инцидент. Сигурне смрти и трајних последица по здравље једног од учесника спасила је млада Анђела Стојчев, медицински техничар без посла из Алексинца.

Анђела спасила скакача сигурне смрти

Желео сам да сазнам детаље целе приче и отишао на разговор са Анђелом. У разговору са Анђелом сам сазнао како је до проблема дошло:

"Моји пријатељи и ја смо били учесници такмичења за избор најбољег гулаша. Манифестација је била организована у селу Вакуп, на шеталишту поред реке Моравице. Било је десетак екипа. Атмосфера је заиста била дивна. Пуно веселих људи, добре забаве. Победничка екипа је била наша.

Договор је био да се чланови победничке екипе након проглашења победника мало окупају у реци Моравици. Пред сам крај манифестације један од гледалаца понесен веселом атмосфером кренуо је да скаче у реку са оближњег дела моста. Први пут је скочио на ноге и није било проблема, али када је други пут скочио на главу, десио се несрећан случај. Главом је ударио о муљевито дно реке, и повредио пршљенове. У тренутку се створила огромна локва крви које је преплавила део реке, а тело скакача је кренула да плута по води са главом окренутом ка дну. Чим сам видела о чему се ради одмах сам утрчала у воду, са гардеробом на себи, и пажљиво окренула тело. Заједно са двојицом пријатеља смо извукли тело на обалу. Тело скакача је било без свести. Имала сам велики проблем са окупљеним људима јер су хтели да померају тело, али сам ја инсистирала да се тело не помера док не дође хитна помоћ. У неколико наврата сам успела да скакача повратим у свесно стање, али би он врло брзо губио свест. Мислим да је три пута долазио себи и губио свест. Када је хитна помоћ дошла било ми је лакше јер знам да сам успела да убедим све присутне да га не померамо. Све време сам користила правила пружања хитне помоћи коју су ме учили моји професори у Медицинској школи у Крушевцу." завршава свој коментар Анђела Стојчев.

Истражујући детаље ове приче сазнали смо да је скакач приликом скока задобио повреде опасне по живот и да је на нишко одељење неурохирургије дошао у стању коме. Дошло је до повреде пршљенова од којих је највише повређен шести пршљен, због чега је морала да се уради хитна операција. На основу коментара проф. др. Ивана Стефановића "сигурне инвалидности скакача је спасило то што га нису померали током пружања рве помоћи".

Скакач се тренутно налази у фази постоперативнох опоровка, и оно што је најважније хода, помера екстремитета и по прогнозама лекара ван је животне опасности.

 


# Моравица Вакуп Анђела Стојчев хитна помоћ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима