Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинац достојан тешке ситуације

rss

18.05.2014. Д. Остојић

У акцију прикупљања помоћи су се укључиле и многе јавне установе. Дом у Кулини и Геронтолошки центар Алексинац су удруженим снагама прикупили 5 тона хуманитарне помоћи.

Алексинац достојан тешке ситуације

"У сарадњи са Министарством рада и социјалне заштите, а и са колегама из Геронтолошког центра у Алексинцу, одлучили смо да сав вишак дечије гардеробе, ћебади и осталих потребштина однесемо за Београд у централни дистрибутивни центар у Звечанској улици. Знајући да су многи људи помагали нашу установу, када је Кулина била у проблемима, ми желимо да се прикључимо акцији свесни тешке ситуације у којој се многи наши суграђани налазе." истиче Горан Петковић, директор Дома у Кулини.

Пун комби хуманитарне помоћи прикупили су и представници Добровољног ватрогасног друштва из Алексинца. Господина Бранка смо затекли како уносе пакете воде у комби.

"Наше Добровољно ватрогасно друштво је одлучило да прикупи новац и купи воду и основне животне намернице како бисмо послали онима којима је помоћ најпотребнија."

У школи енглеског језика Фер плеј, у Таушановићевој улици број 50, стално пристижу грађани са пакетима хуманитарне помоћи. Од професорке Лане Ненадовић смо сазнали детаље о акцији:

"Наша акција прикупљања помоћи иде по плану, јуче смо кренули, а и данас ћемо дежурати, ако да сви грађани могу да дођу до нас у Таушановићеву број 50. Доста пакета се сакупило, тако да смо сад кренули и у организацију дистрибуције прикупљеног материјала."


Алексинац.Нет честита свим установама које су се организовале и шаље најискреније речи захвалности.

Коментара: 0


# Горан Петковић Алексинац Београд Алексинац.Нет Кулина
@aleksinacnet @ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима